Izvor: Večernje novosti/Balkan arhiva vesti 31.03.2019

“Ultrakatolička zabit“: Hrvatska se udaljava od evropskih i ide ka afričkim vrednostima

Večernje novosti 31.03.2019
Hrvatska se poslednjih godina našla u okruženju afričkih i islamskih država poput Bahreina, Kirgistana i Libana, pokazalo je veliko, višedecenijsko antropološko-političko istraživanje. Dok većina zemalja sveta, posebno one razvijene, napreduje u… »

Premijer i predsednica Hrvatske na godišnjici "Krvavog Uskrsa"

Večernje novosti 31.03.2019
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović rekla je da je hrvatska policija koja je izvela tu akciju bila "jezgro buduće pobedničke hrvatske vojske" Hrvatski premijer vlade Andrej Plenković izjavio je danas na komemoraciji povodom 28. godišnjice… »

Od vatre odbranjene kuće u hercegovakim selima

Večernje novosti 31.03.2019
Hercegovački vatrogasci tokom vikenda imali pune ruke posla. Vatra se primakla na desetak metara od objekata. VATROGASCI iz Bileće, Nevesinja i Gacka proteklog vikenda borili su se sa brojnim požarima, a u nekoliko sela odbranjene su kuće i objekti od… »

Tužilac Savoviću odredio zadržavanje do 72 sata

Večernje novosti 31.03.2019
Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama saslušao je Aleksandra Savovića, osumnjičenog za paljenje trafike Igora Tomkića, i odredio mu zadržavanje do 72 sata. Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama… »

Dojče vele: Oko 400 migranata iz BiH krenulo prema Hrvatskoj

Večernje novosti 31.03.2019
Nekoliko manjih i većih grupa migranata okupilo se u Bihaću i u subotu oko podne krenulo ka hrvatskoj granici. Nekoliko manjih i većih grupa migranata okupilo se u Bihaću i u subotu oko podne krenulo ka hrvatskoj granici, piše Dojče vele. To je… »

Predsednik parlamenta RS podržao trasu autoputa koju traži Bijeljina

Večernje novosti 31.03.2019
Nedeljko Čubrilović, po rečima gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića,„izrazio podršku za trasu koju predlaže lokalna vlast u Bijeljini, a koja je najkraća moguća opcija. PREDSEDNIK Narodne skupštine Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović… »

Istorijska poseta: Cipras prvi grčki premijer u Skoplju od makedonske nezavisnosti

Večernje novosti 31.03.2019
Makedonski i grčki premijeri Zoran Zaev i Aleksis Cipras razgovaraće najpre u četiri oka, a predviđena je i zajednička sednica vlade dveju zemalja. Grčki premijer Aleksis Cipras u utorak, 2. aprila, boraviće u Severnoj Makedoniji, što će biti… »

Zaev i Ahmeti dogovorili falsifikovanje popisa 2020?

Večernje novosti 31.03.2019
Politička stranka Jedinstvena Makedonija saopštila je da su premijer Zoran Zaev i njegov koalicioni partner, albanska stranka DUI Alija Ahmetija, već dogovorili falsifikovanje popisa. Politička stranka Jedinstvena Makedonija saopštila je da su… »