Izvor: Večernje novosti/Društvo arhiva vesti 31.03.2019

Počelo letnje računanje vremena: Sat pomeren unapred

Večernje novosti 31.03.2019
Kako je saopštila Direkcija za mere i dragocene metale,letnje računanje vremena u Evropi trajaće do poslednjeg vikenda u oktobru, kada počinje zimsko računanje vremena. Letnje računanje vremena u Evropi počelo je pomeranjem kazaljki na časovnicima… »

Upozorenje vozačima: Od sutra do 7.aprila velika akcija policije, evo zbog čega će vas zaustavljati

Večernje novosti 31.03.2019
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 1. do 7. aprila 2019. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila. Pripadnici Ministarstva… »

Doneta konačna odluka: Crnogorci ruše srpsku krstionicu na vodi 2. aprila

Večernje novosti 31.03.2019
Konačna odluka o spornom objektu Mitropolije crnogorsko-primorske. U manastiru se svakodnevno obavljaju krštenja. URBANISTIČKO-građevinski inspektor Dragan Zejak potpisao je rešenje u kome se navodi da će se rušenje Krstionice na vodi na Ostrvu… »

Ispovest prote milovana glogovca za "novosti": Mog Nebojšu je vera oblikovala, ni u čemu se nije obrukao

Večernje novosti 31.03.2019
Prota Milovan Glogovac, prvi put o sinu, uspomenama, poslednjem susretu i rastanku: Jeste ovo muka, velika, jeste žalost, jeste bol, neprebol... NEMAM pojma koliko sam puta u žutu novinarsku šlajfnu, na kojoj olovkom, prkoseći kompjuteru, spajam ruku… »

Lazanski otkriva sve o 1999! "Vitezovi Džedaja" hteli sa 175.000 vojnika da unište Srbiju, evo šta je sprečilo NATO…

Večernje novosti 31.03.2019
Da li su Ahtisari i Černomirdin zaista zapretili Miloševiću da će, ukoliko ne pristane na uslove koje diktira NATO, "Beograd i Srbija biti bombardovanjem poravnati kao sto”? Zašto je Slobodan Milošević pristao na sporazum u Kumanovu? Da li su… »

Nemački istoričar: Jugoslavija Zapadu bila prepreka

Večernje novosti 31.03.2019
Volfgang Efenberger, nemački istoričar: NATO 1999. otvorio Pandorinu kutiju. ŠIRENjE Severnoatlantske alijanse na istok bilo je planirano. U martu 1999. godine, NATO je slavio 50 godina postojanja, i prve nekadašnje zemlje članice Istočnog bloka… »

Ratni dnevnik slavnog generala: Svedočanstvo junačke borbe naših vojnika

Večernje novosti 31.03.2019
Objavljene beleške o proboju Solunskog fronta - vek kasnije zapisane od strane generala Dušana Dodića (1884-1955) iz Milutovca. RATNI dnevnik brigadnog generala Dušana Dodića (1884-1955), poreklom iz Milutovca, kod Trstenika, upravo je objavljen… »

Prekinut štrajk u "Pošti"

Večernje novosti 31.03.2019
Radnici Javnog preduzeća „Pošta Srbije“ prihvatili predloge potpredsednika Vlade Nebojše Stefanovića. Dogovoreno da se do 4. aprila izvrši raspodela dela dobiti za 2017. godinu. NAKON razgovora potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova… »

Ruski poslanik: Ne dozvoliti rušenje krstionice kod Tivta, Crnogorci se iživljavaju

Večernje novosti 31.03.2019
Poslanik ruske Državne dume Sergej Železnjak izjavio je danas, reagujući na najavu crnogorskih vlasti da će srušiti krstionicu na Ostrvu cveća kod Tivta. Poslanik ruske Državne dume Sergej Železnjak izjavio je danas, reagujući na najavu… »

Veruje se da hodamo po zlatu: Zlatna groznica trese zemlju, a ovo su sve tajne tragača

Večernje novosti 31.03.2019
Od Atile, preko Nemanjića, pa sve do ulova čuvenog Popa Martina, mnoge su bogate ličnosti krstarile i živele na ovim prostorima, zbog čega nemali broj Srba misli da hodamo po dukatima. Dve spletene zmije i krst između njih, Turčin koji gađa srnu… »