Izvor: Večernje novosti/Kultura arhiva vesti 31.03.2019

"Orfej" usnuo među šljivama: Dobrica Erić sahranjen u rodnom selu

Večernje novosti 31.03.2019
Poznati srpski pesnik sahranjen na groblju u Donjoj Crnući kod Gornjeg Milanovca. Bio je mag i čudotvorac, bio i ostao srž srpskog jezika. Do večnog konačišta ispratilo ga više stotina ljudi. UZ stihove antologijskih pesama, na groblju u Donjoj… »

Posle gotovo osam decenija: Dambo ponovo leti

Večernje novosti 31.03.2019
Priča o bebi slonu sa velikim ušima, koja je obeležila mnoge generacije, oživela u režiji Tima Bartona. SLONČIĆ Dambo, jedan od omiljenih dečjih junaka, vraća se na veliko platno posle gotovo osam decenija, ali ovoga puta kao igrana, a ne… »

Srbija mala zemlja velikih ljudi

Večernje novosti 31.03.2019
U knjizi "Sabor junaka" Petar Žebeljan sabrao priče o vremenu i ličnostima iz Prvog i Drugog srpskog ustanka. SEĆANjA na važne ličnosti i značajne događaje iz naše istorije ostala su nam u dragocenim, pisanim dokumentima i književnim delima, ali… »

Radivoje Mikić za "Novosti": Lirski fenjer Dobrice Erića

Večernje novosti 31.03.2019
Profesor Radivoje Mikić, za "Novosti", o značaju dela velikog pesnika. Pesnički zanat doveo do vrhunskog umeća. KAD god je govorio o sebi i svom životu, Dobrica Erić je voleo da kaže kako je učio “malo škole i mnogo zanata, ali nijedan nije… »

Vojislav Bubiša Simić: Nisam samo svirao nego i živeo džez

Večernje novosti 31.03.2019
Legendarni kompozitor i dirigent Vojislav Bubiša Simić, o svojoj bogatoj karijeri, muzici, kolegama... TAČNO trideset četiri hiljade sedam stotina i devet dana ovim svetom hoda, na sreću i radost svih nas, legendarni Vojislav Bubiša Simić, vesnik… »

Milka Stojanović o ljubavi svog života: Bio je čudo nad čudima

Večernje novosti 31.03.2019
Operska diva o velikom Živanu Saramandiću. Koncert na dan 80. rođendana najvoljenijeg umetnika u istoriji Beogradske opere. U SLAVU najpopularnijeg i najvoljenijeg umetnika u istoriji Beogradske opere, velikog Živana Saramandića, najbolji pevači… »

Završena "Borina nedelja": Laureati Šćepanović i Kovačević

Večernje novosti 31.03.2019
Dodelom nagrada završena "Borina nedelja" u Vranju. OVOGODIŠNjA, 53. po redu "Borina nedelja", završena je dodelom nagrade "Borisav Stanković", pripovedaču i romansijeru Branimiru Šćepanoviću i piscu Siniši Kovačeviću. Nagrada za celokupno… »