Regioni arhiva vesti 09.04.2019

Mihajlović: 1,7 milijardi za puteve u Pčinjskom okrugu

OK radio 09.04.2019
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, nakon sastanka sa predsednicima opština u Pčinjskom okrugu i gradonačelnikom Vranja, najavila je brojne infrastrukturne projekte u koje… »

Sindikalac Dragan Ilić zbog NEČEKIRANJA “popio” OTKAZ u Zastava oružju

InfoKG 09.04.2019
Direktor Zastava oružja Mladen Petković dao je otkaz predsedniku Sindikalne organizacije u ovoj kompaniji Draganu Iliću, jer je propustio da se “čekira” kada se sa delegacijom Saveza samostalnih sindikata Srbije uputio iz fabričkog kruga ka… »

Arheolozi iz sveta obrađuju materijal sa nalazišta u blizini Lebana

Južne vesti 09.04.2019
Arheološki materijal pronađen septembra 2018. godine na lokalitetu Svinjarička Čuka u selu Štulac kraj Lebana, razvrstava se i analizira u leskovačkom Narodnom muzeju, a na projektu rade arheolozi iz zemlje i sveta. Tim čine stručnjaci iz… »

Ambasadorka Slovačke Dagmar Repčekova posetila Pirot

Jugmedia 09.04.2019
Ambasador Slovačke u Srbiji Dagmar Repčekova danas je posetila Pirot i sastala se sa gradonačelnikom Pirota Vladanom Vasićem i njegovim saradnicima. Gradonačelnik Vladan Vasić se javno zahvalio na donaciji Slovačke ambasade za nabavku automatske… »

Mokri kolovozi, držati veće odstojanje između vozila

Radio 021 09.04.2019
Vozače očekuju promenljive vremenske prilike, a prema rečima meteorologa i u toku večeri i noći moguća je povremena kiša. Mokri kolovozi u velikoj meri utiču na bezbednost saobraćaja, zbog čega AMSS apeluje na vozače da brzinu vožnje prilagode… »

Do kraja prošle godine u Siriju otišla 23 građana Crne Gore

IndeksOnline 09.04.2019
PODGORICA- Pad poslednjeg uporišta Islamske države u Siriji otvorio je mnoga pitanja uključujući i sudbinu stranih boraca koji su se pridružili ID prethodnih godina. Značajan broj njih stigao je tamo sa Balkana, a iako najmanja od država regiona, i… »

Hadžifejzović pozvao navijače da sutra podrže FK Novi Pazar

IndeksOnline 09.04.2019
Generalni sekretar fudbalskog kluba Novi Pazar Senad Hadžifejzović pozvao je danas navijače da u što većem broju dođu na Gradski stadion i da fer i sportski podrže tu ekipu u važnoj utakmici protiv Trajala, u drugom kolu prvoligaškog kola… »

Nišlije žale za žalosnom vrbom na keju

Niške vesti 09.04.2019
Nišlije smatraju da nije postojao ni jedan jedini razlog da drvo bude posečeno, jer kako ističu „nije bilo ni staro ni trulo“. U Javno-komunalnom preduzeću „Mediana“ medjutim kažu da je stablo moralo da bude posečeno zbog truljenja. „Drvo… »

Bošnjaci ponovo bojkotovali Međunarodni sajam u Mostaru

IndeksOnline 09.04.2019
SARAJEVO – Politički predstavnici Bošnjaka i ove godine su bojkotovali svečano otvaranje Međunarodnog sajma koji se svake godine održava u Mostaru. Iako su bili pozvani, ceremoniji otvaranja nisu prisustvovali ni predsedavajući Doma naroda… »

Srpska malina oduševila Japance

RINA 09.04.2019
Arilje - Na inicijativu ministarstva poljoprivrede opštinu Arilje je posetila japanska privredna delegacija. Prvi bilateralni sastanak održan je u zgradi opštinske uprave, gde je došlo do upoznavanja sa srpskim crvenim zlatom – malinom, kao i… »