Regioni » Arhiva vesti za utorak 09. april 2019

Mihajlović: Krajem aprila vozila auto-putem kroz Grdeličku

IndeksOnline 09.04.2019
VLADIČIN HAN – Radovi na najdužem tunelu u Srbiji Manajle, u Grdeličkoj klisuri na Koridoru 10, u završnoj su fazi, a ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović očekuje da bi saobraćaj mogao da krene krajem aprila. Ministarka je novinarima, nakon obilska... »

Otpušten predsednik Samostalnog sindikata „Zastava oružja”

Politika 09.04.2019
Dragan Ilić, koji je dobio otkaz zato što se nije „čekirao” prilikom napuštanja fabričkog kruga, pozvao radnike na štrajk. Kragujevac – Dragan Ilić, predsednik Samostalnog sindikata „Zastava oružja”, dobio je otkaz zato što se nije „čekirao” prilikom napuštanja fabričkog... »

Ambasadorka Slovačke posetila Pirot. Sa gradonačelnikom razgovarala o daljoj saradnji u oblasti zaštite životne sredine i unapredjenja položaja Roma

Plus online 09.04.2019
Pirot je danas posetila ambasadorka Slovačke NJ.E. Dagmar Repčekova. Na početku posete ambasadorska se sastala sa gradonačelnikom Vladanom Vasićem i njegovim saradnicima. Po završetku sastanka, u izjavia za medije, gradonačelnik Vladan Vasić se najpre zahvalio Ambasadi Slovačke na donaciji... »

Arheolozi iz sveta obrađuju materijal sa nalazišta u blizini Lebana

Južne vesti 09.04.2019
Arheološki materijal pronađen septembra 2018. godine na lokalitetu Svinjarička Čuka u selu Štulac kraj Lebana, razvrstava se i analizira u leskovačkom Narodnom muzeju, a na projektu rade arheolozi iz zemlje i sveta. Tim čine stručnjaci iz Austrije, Nemačke, Engleske i Srbije, a prema... »

Džihadisti u Crnoj Gori i dalje na radaru

Dojče vele 09.04.2019
Proteklih godina su se 23 državljana Crne Gore pridružila Islamskoj državi. Povratnici su pod nadzorom, a ostali će, ako se vrate, morati na sud. DW se raspitao šta su uzroci radikalizacije u najmanjoj balkanskoj državi. Pad poslednjeg uporišta Islamske države u Siriji otvorio je mnoga... »

AMSS: Mokri kolovozi i opasnost od odrona

IndeksOnline 09.04.2019
BEOGRAD – Saobraćaj u Srbiji danas će se mestimično obavljati po mokrim kolovozima, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS). Pažljivija vožnja potrebna je i na putevima koji vode kroz stenske useke i klisure, gde su zbog promene vremena česti odroni. Na naplatnim rampama nema... »

Srpska malina oduševila Japance

RINA 09.04.2019
Arilje - Na inicijativu ministarstva poljoprivrede opštinu Arilje je posetila japanska privredna delegacija. Prvi bilateralni sastanak održan je u zgradi opštinske uprave, gde je došlo do upoznavanja sa srpskim crvenim zlatom – malinom, kao i proizvodima od ovog voća. Japanska delegacija je... »

Nišlije žale za posečenom vrbom na keju, nadležni tvrde "moralo je"

Južne vesti 09.04.2019
Žalosna vrba kraj Oficirskog doma nedavno je posečena i od nje je ostao samo panj, što je brojne Nišlije ražalostilo i naljutilo jer smatraju da nije bilo razloga da ovo drvo nestane. Iz JKP Mediana ističu da je ona morala da se ukloni iz bezbednosnih razloga. Jedan od simbola keja u Nišu,... »

Voćari u neizvesnosti: Jabuku u Srbiji čekaju teški dani

RINA 09.04.2019
Čačak – Voćare iz čačanskog kraja pogodila je drastično niska otkupna cena jabuke na tržištu. Prva klasa se prodaje po 24 dinara po kilogramu, nakupci za drugu klasu uzimaju za najviše 15 dinara, dok za prerađivačku industriju kilogram jabuka košta samo četiri dinara. Velika količina... »

Sa zimom otišli i ležeći policajci, ugrožena bezbednost dece

RINA 09.04.2019
Čačak - U Bulevaru oslobođenja, jednoj od najprometnijih saobraćajnica u Čačku oštećeni su svi ležeći policajci, a na pojedinim mestima su od njih ostali samo tragovi. Meštani Alvadžinice i nekoliko okolnih naselja, prelazeći ovu ulicu, svakodnevno strahuju za svoju bezbednost. "Putari... »

©2019 Netmark d.o.o.