Arhiva vesti » sreda 10. april 2019

I Netanijahu i njegov rival Ganc proglasili pobedu na izborima

Politika pre 15 dana
JERUSALIM - Izraelci su glasali na parlamentarnim izborima da li da daju premijeru Benjaminu Netanijahuu još jedan, peti mandat, ali rezultati izlaznih anketa su kontradiktorni i još se ne zna ko bi mogao biti predsednik Vlade Izraela. I pored toga i Netanijahu i njegov glavni rival, bivši... »

Srpska lista izlazi na lokalne izbore

RTS pre 15 dana
RTS: Srpska lista izlazi na lokalne izbore
Politički predstavnici Srba sa Kosova i Metohije, okupljeni oko Srpske liste, izaći će na lokalne izbore za predsednike četiri srpske opštine na severu Kosova, koji su raspisani za 19. maj. Odluka je doneta nakon sastanka predstavnika Srba sa Kosova sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.... »

Da li je moguće oduzimanje dece roditeljima koji odbijaju da ih vakcinišu?

Danas pre 15 dana
Ukoliko roditelj ne želi da vakciniše dete, čak i kada je od strane profesionalca medicinske struke procenjeno da takav postupak ugrožava zdravlje deteta i njegovo pravo na adekvatnu zdravstvenu zaštitu, sud opšte nadležnosti u parničnom postupku može delimično lišiti roditelje... »

Policija zabranila skup Željka Mitrovića u subotu

RTV pre 15 dana
RTV: Policija zabranila skup Željka Mitrovića u subotu
BEOGRAD - Policijska uprava za grad Beograd zabranila je skup "Stop violence, just love" u organizaciji direktora "Pink internešnel kompani" Željka Mitrovića, koji je bio najavljivan za subotu, 13. aprila, u Beogradu, saznaje Tanjug u MUP. U skladu sa zakonom, Policijska uprava za grad Beograd... »

Suđenje Milutinu Jeličiću Jutki odloženo za 27. maj

Vesti online pre 15 dana
Suđenje bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki povodom optužbi da je seksulano uznemiravao sekretaricu Mariju Lukić odloženo je danas za 27. maj zbog izostanka njegovog branioca Irene Ðorđević. Iako prisustvo advokata na ovom suđenju nije obavezno, Jelačić je želeo da... »

Dačić i Čen Bo: Najviši nivo saradnje Srbije i Kine

Blic pre 15 dana
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas u posetu izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Narodne Republike Kine Čen Bo, a sagovornici su izrazili obostrano zadovoljstvo izvanrednim ukupnim odnosima između dve zemlje, koji su na najvišem nivou u... »

Dalaj lama u bolnici zbog upale pluća, u dobrom stanju

Dnevnik pre 15 dana
NjU DELHI: Tibetanski duhovni i svetovni vođa dalaj lama u dobrom je stanju, pošto što je primljen u bolnicu u Nju Delhiju sa upalom pluća, izjavio je danas njegov sekretar za štampu Ceten Samdup Čekjapa. Dalaj lama (83) je iz Kine pobegao u Indiju početkom 1959. godine nakon neuspelog... »

Dečak pao sa zgrade na Novom Beogradu

RTS pre 15 dana
RTS: Dečak pao sa zgrade na Novom Beogradu
Preminuo dvanaestogodišnji dečak koji je pao sa sedmog sprata zgrade na Novom Beogradu. Do nesreće je došlo oko pola sata posle ponoći, nezvanično saznaje RTS. Dečak je pao ispred ulaza u zgradu u Nehruovoj ulici. Prevezen je u bolnicu, gde je u jutarnjim časovima preminuo. Još nisu poznate... »

"Predug period": Evo šta zvanični Pariz misli o odlaganju Bregzita na godinu dana

Blic pre 15 dana
Godinu dana je predug peroid za odlaganje Bregzita, izjavio je pomoćnik francuskog predsednika Emanuela Makrona. "U slučaju dužeg odglaganja, godinu dana nam se čini predugo", istakao je ovaj neimenovani zvaničnik, komentarišući predlog predsednika Evropskog saveta Donalda Tuska o... »

Srpska lista izlazi na izbore: Rakić: Nećemo dozvoliti da u naše opštine dovedu Albance ili "srpske marionete"

Blic pre 15 dana
Srbi sa Kosova i Metohije doneli su odluku da izađu na izbore za predsednike četiri opštine na severu Kosova i Metohije, saopšteno je nakon sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa političkim predstavnicima Srba na KiM. Ta odluka je doneta "da se ne bi desilo da Albanci sa 0,1 ili... »

©2019 Netmark d.o.o.