DJB podržao protest novinara ispred Tužilaštva u Beogradu

Beta 19.04.2019

Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je danas da podržava protest novinara ispred Tužilaštva u Beogradu i da zahteva da se rasvetli slučaj pretnji uredniku BIRN-a Slobodanu Georgievu.

U saopštenju DJB se navodi da se sloboda novinara u Srbiji krši "na najgrublji način dok vlast zloupotrebljava medije u političke i lične svrhe".

"Manipulacija građana medijskim mrakom danas je u Srbiji dostigla svoj vrhunac, a svakom novinaru koji se usudi da svojim delovanjem rasvetli deo ove mračne slagalice crta se meta na čelu", ocenio je DJB.

DJB je upitao i Evropsku uniju dokle će da "gura pod tepih zloupotrebu medija u Srbiji".

"Pitanje slobode medija i njenog odsustva u Srbiji jeste pitanje za naše društvo, ali je pre svega pitanje za Evropsku uniju koja podržava autokratski režim Aleksandra Vučića, žmureći na gruba kršenja ljudskih prava i evropskih vrednosti, zarad ostvarenja partikularnih interesa", ocenio je DJB.

U organizaciji nedeljnika "Vreme", grupa novinara okupila se danas ispred zgrade Tužilaštva za visokotehnološki kriminal u Beogradu i pozvala zaposlene u toj instituciji da "rade svoj posao" u vezi pretnji koje su prethodnih dana upućene novinarima BIRN-a, CINS-a i KRIK-a.

(Beta, 04.19.2019)

Ključne reči

Pročitajte još

Politika, najnovije vesti »