Balkan arhiva vesti 26.04.2019

Razmena poklona u vatikanu: Papa Franja primio pozlaćenu ikonu Svetog Save, a evo šta je dobio Dodik (video)

Kurir 26.04.2019
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i papa Franja razmenili su danas tokom sastanka poklone. Dodik je papi poklonio pozlaćenu ikonu Svetog Save koja je posebno izrađena za ovu priliku. On je papi Franji poklonio i kandilo koje je uradio… »

Ko to krade crkvena zvona po Baru???

Mondo 26.04.2019
Radnici Kulturnog centra u Baru prijavili su danas policiji da je u Starom gradu ukradeno zvono sa crkve Svetog Jovana. To je već treće zvono nestalo sa zvonika crkvi u Starom Baru u poslednjih sedam dana. Foto: Mondo/ Goran Sivački Ilustracija Prva… »

Vrtoglava cena: Na prodaju zgrada Ambasade bivše SFRJ u Bonu

Blic 26.04.2019
Savet ministara Bosne i Hercegovine je na današnjoj telefonskoj sednici doneo odluku da se proda zgrada Ambasade bivše SFRJ u Bonu. Kako je saopšteno iz Saveta ministara BiH, odluka je donesena na predlog Ministarstva inostranih poslova BiH, a zgrada… »

Kitarovićeva i Plenković čestitali Uskrs pravoslavcima: Poželeli jačanje vere i zajedništva u Hrvatskoj

Kurir 26.04.2019
Hrvatski državni vrh čestitao je danas pravoslavnim vernicima Uskrs uz tradicionalni pozdrav “Hristos vaskrse”. "Svim pravoslavnim vernicima čestitam najveći hršćanski praznik Uskrs sa željom da jačanjem vere, zajedništva i milosrđa… »

Dodik: Dolazak Zvizdića u Berlin je kršenje ustava BiH

Večernje novosti 25.04.2019
Milorad Dodik predsedavajući Predsednišva BiH pisao Merkelovoj i Makronu. Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je pismo nemačkoj kancelarki Angeli Merkel i francuskom predsedniku Emanuelu Makronu, domaćinima susreta u Berlinu 29… »

Dovode nam Srpkinje da rade, kako možeš njima platiti?! Odmah sam dala otkaz! - Hrvati besni!

Alo 26.04.2019
Ugostitelji u Hrvatskoj će, zbog manjka radne snage, zaposliti i radnice koje dolaze iz Srbije, što je naišlo na bes jednog broja zaposlenih, a ima i onih koji su zbog toga dali otkaz. Neimenovana bivša sobarica za Slobodnu Dalmaciju ispričala je da… »

Drugi čovek CIA pričao sa bezbednjacima BiH: Glavne teme migracije i terorizam

Kurir 26.04.2019
Zamenik direktora američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Von Bišop razgovarao je danas u Sarajevu sa najvišim bezbednosnim zvaničnicima Bosne i Hercegovine o pitanju migracija, borbi protiv terorizma i drugim temama. Bišop se prvo sastao s… »

Eksplozija u kamenolomu: Jedna osoba povređena prilikom miniranja kamena

Blic 26.04.2019
Jedna osoba je povređena u eksploziji koja se danas dogodila u kamenolomu kod Srebrenika, potvrđeno je iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK). Policijska stanica Srebrenik je u 14.30 dobila prijavu iz kamenoloma… »

Pritvor za uhapšene u akciji "Duga dva": Iza rešetaka njih četvero, devojka puštena na slobodu

Blic 26.04.2019
Postupajući tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo predložio je Opštinskom sudu određivanje jednomesečnog pritvora za četvero osumnjičenih koji su u sredu uhapšeni u akciji „Duga 2“. Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi boravkom na… »

Osumnjičeni za ubistvo biznismena: U vreme ubistva bio sam sa prijateljicom, pa sa ženom

Večernje novosti 26.04.2019
Emilio Baldo, jedan od osumnjičenih za likvidaciju Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića, negirao delo. U travi u Glamočanima pronađene puške i automobil koji su navodno korišćeni u sačekuši. INSPEKTORI MUP RS pronašli su dve automatske puške… »