Kultura arhiva vesti 29.04.2019

Igor Pervić kremiran na Novom groblju u Beogradu

Dnevnik 29.04.2019
BEOGRAD: Glumac Igor Pervić, koji je preminuo u 52. godini, kremiran je danas na Novom groblju u Beogradu, u prisustvu porodice, prijatelja i kolega. Prisutnima se obratila njegova majka, primabalerina Lidija Pilipenko, koja je govorila o borbi njenog… »

Beldocs: U međunarodnom programu 10 filmova

RTV 29.04.2019
BEOGRAD - Dvanaesti međunarodni festival dokumentarnog filma "Beldocs" predstaviće od 8. do 15. maja 10 filmova u okviru međunarodnog takmičarskog programa. Program je sačinjen od "izuzetnih dela smelih autora koji polažu temelje novog panteona… »

"Hristos voskrese": Najpoznatija holivudska pravoslavka čestitala Uskrs FOTO

B92 29.04.2019
Holivudska glumica i pevačica Rita Vilson, jedna od najpoznatijih zvezda pravoslavne veroispovesti, čestitala je pozdravom "Hristos vaskrese" na Instagramu najveći hrišćanski praznik. Zbog Rite Vilson je i čuveni glumac, njen suprug Tom Henks… »

''Postoje prečice do sreće, ples je jedna od njih''

Vesti online 29.04.2019
Na današnji dan obeležava se Međunarodni dan igre! Dan igre ustanovio je Međunarodni pozorišni institut u okviru svetske organizacije UNESCO 1982. godine, na dan rođenja Žan-Žorža Novera, utemeljivača savremene igre. Univerzalnost komuniciranja… »

Mila Turajlić deo programa "Producent na potezu" u Kanu

N1 Info 29.04.2019
Nagrađivana srpska producentkinja i rediteljka Mila Turajlić nalazi se u grupi 20 odabranih producenata koji će ove godine u Kanu biti deo programa "Producent na potezu", najavio je Filmski centar Srbije. Izabrani producenti će prisustvovati Kanskom… »

Džastin Biber ide iz problema u novi! Hteo da zapuši usta zlim jezicima, a slučajno usnimio nešto što nije smelo da se…

Kurir 29.04.2019
Džastin Biber i supruga oglasili su se putem društvenih mreža želeći da stanu na put raznim pisanjima stranih medija, o navodnoj trudnoći. Dok je on snimao, u pozadini se čula Hajli Boldvin koja je dobacivala da nije trudna. Međutim, ono što… »

Da sam premijer, minimalac bi bio 100.000 dinara! Nele Karajlić o Prvom maju, pravima radnika, komunizmu, veri i rokenrolu

Kurir 29.04.2019
Za doktora Nelata Karajlića, nekadašnjeg frontmena legendarne grupe Zabranjeno pušenje, tokom prvomajskih praznika nema odmora. Muzičar će narednih dana predstaviti nove pesme, a već 25. maja, za nekadašnji Dan mladosti, nastupa na Tašmajdanu. U… »

Šeret, šmeker, gospodin

Politika 29.04.2019
Bio je buntovan po prirodi, čovek koji je iz mornarice pobegao avionom, veliki slikar u čijem je umetničkom postupku, i pored obilja žanrova, Mediteran imao centralno mesto. U smiraj Velikog petka napustio nas je Petar Omčikus. Veliki slikar i… »

Do sada neobjavljivani Bouvi uskoro pred obožavaocima

B92 29.04.2019
I Dejvid Bouvi je jedan od onih muzičara koji su iza sebe ostavili čitav niz neobjavljenih materijala, a pre svega izuzetnih demo snimaka. Zato, uskoro stiže nova kolekcija neobjavljenih demo snimaka "The Mercury Demos", koja će biti objavljena 27… »

Makron: Srbija i Kosovo da nastave pregovore, nemamo nameru da propišemo rešenje

Radio 021 29.04.2019
Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je u Berlinu da su odnosi Srbije i Kosova prioritet današnjeg samita i da namera Nemačke i Francuske nije da preporuče neko rešenje kosovskog pitanja, već da doprinesu nastavku pregovora Beograda i… »