Balkan arhiva vesti 09.05.2019

Advokat odbrane: Presuda politički pamflet

N1 Info 09.05.2019
Advokat odbrane Miroje Jovanović izjavio je da je presuda u slučaju pokušaja terorizma politički pamflet. "Ovo je skandal neviđenih razmera. Veće se danas nije izjašnjavalo o pritvoru, ja sam danas slušao izlaganje političkog pamfleta braće… »

Učesnici samita pozvali EU da proširenje na Zapadni Balkan razmotri kao geopolitičko pitanje

Novi magazin 09.05.2019
Učesnici samita Procesa Brdo-Brioni pozvali su danas Evropsku uniju (EU) da, u procesu proširenja na zemlje Zapadnog Balkana, uzme u obzir i geopolitičke razloge, ukazavši da je puna integracija tih zemalja u evropski sistem vrednosti važna za ukupnu… »

Tači nije bio na zajedničkom ručku u Tirani: Evo šta je razlog

Telegraf 09.05.2019
Tači je istovremeno kritikovao predsednika Albanije Iljira Metu zbog pozivanja Dodika na sastanak predsednika država zapadnog Balkana. Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači otkazao je učešće na zajedničkom ručku lidera šest… »

U toku akcija spasavanja putnika sa trajekta kod Splita

N1 Info 09.05.2019
Remorker je preuzeo je tegljenje prema Splitu putničkog trajekta Aurelija s 215 putnika i 92 člana posade, koji je jutros zbog otkazivanja motora, doplovio na devet nautičkih milja južno od ostrva Žirja, a na havariranom brodu nema povređenih… »

Čubrilović: Incko godinama podnosi izveštaje koji ne odgovaraju činjeničnom stanju

Blic 09.05.2019
Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da visoki predstavnik u BiH Valentin Incko godinama Savetu bezbednosti UN podnosi izveštaje koji ne odgovaraju činjeničnom stanju u BiH, pogotovo kada je reč o… »

Gradonačelnik Novog Sada položio vence povodom Dana pobede: 9. maj označava prekretnicu u razvoju celokupnog čovečanstva

Telegraf 09.05.2019
- Kultura sećanja je nešto što svaki narod mora da prenosi sa generacije na generaciju, i ovo nije priča o prošlosti, ovo je priča o budućnosti, a na nama je da potomcima ostavimo bolje mesto za život - rekao je Miloš Vučević. Povodom… »

Migranti oteli Slovenca, pa njegovim automobilom pobegli u Italiju

Telegraf 09.05.2019
Policija i dalje isputje zašto se ovo desilo. Slovenačka policija je potvrdila priču o otmici starijeg čoveka iz sela Mali Nerajec nedaleko Črnomelja, na jugozapadu zemlje, koga su migranti juče oteli i njegovim automobilom pobegli u Italiju, gde su… »

EU tužila Hrvatsku i dobila presudu

Radio 021 09.05.2019
Sud Evropske unije presudio je da Hrvatska nije ispunila obaveze iz evropske Direktive o otpadu, među kojima je i ona da obezbedi zaštitu zdravlja ljudi i okoline, zbog "crnog brda" u Biljanima Donjim, u blizini Zadra, gde je deponija na kojoj se nalazi… »

Jeziva saobraćajna nesreća kod Mostara: Sudarili se autobus i kamion, povređeno petoro Amerikanaca (foto)

Telegraf 09.05.2019
Saobraćaj na tom putnom pravcu je potpuno obustavljen. U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Mostara, povređeno je pet Amerikanaca, izjavio je za portal Klix.ba Ljudevit Marić, portparol MUP Hercegovačko-nevesinjskog kantona. Nesreća se dogodila danas… »

Trgovinski rat: Tramp kaže da Kina ne poštuje dogovor

Južne vesti 09.05.2019
Getty Images Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp Donald Tramp kaže da je Kina prekršila dogovor postignut u trgovinskim pregovorima, što će zaoštriti odnose Kine i SAD. Iz Pekinga navode da će, ukoliko SAD podigne takse na kineske… »