Izvor: BizLife/Ekonomija arhiva vesti 09.05.2019

I zvanično: Er Srbija dobila 12 niških letova

BizLife 09.05.2019
Foto: Promo Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović i direktor Er Srbije Dankan Nejsmit potpisali su ugovor kojim je ozvaničeno da će do gradova u Nemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Austriji, Švedskoj i Crnoj Gori, ova kompanija od 15. jula leteti sa… »

Možda ćemo voziti polovnjake iz Kine

BizLife 09.05.2019
Foto: Pixabay Kinesko ministarstvo trgovine dozvolilo je izvoz polovnih vozila iz te zemlje, kako bi stimulisalo svoje građane da kupuju nove automobile i time povećalo prodaju domaćih četvorotočkaša. Zeleno svetlo za izvoz polovnjaka stiže nakon… »

Za mesec dana benzin skočio šest dinara

BizLife 09.05.2019
Foto: Pixabay U odnosu na cene po kojima je gorivo prodavano početkom aprila, benzin je poskupeo za šest dinara i 28 para, evrodizel za 91 paru i TNG autogas za 3,60 dinara, saopštilo je Udruženje naftnih kompanija Srbije. Naime, u protekloj nedelji… »

Državi pet miliona evra od akcija u Jubmes banci

BizLife 09.05.2019
Foto: Pixabay Srbija više nema vlasništvo u Jubmes banci, pošto je na berzi prodala svoj udeo od 28,51 odsto kapitala Alta Pay grupi za 592,59 miliona dinara, odnosno za pet miliona evra. „Republika Srbija od danas zvanično nema udeo u Jubmes banci… »

Policiji kartice za razne popuste

BizLife 09.05.2019
Foto: MUP Srbije Zaposleni u Ministarstvu unutrašnjih poslova dobili su prvih 20 kartica pogodnosti uz koje će moći da ostvaruju popuste od pet do 30 odsto na robu i usluge u više od 100 radnji i preduzeća. „Pravo na karticu imaju svi zaposleni u… »

Otkaz voditelju zbog vređanja kraljevske bebe

BizLife 09.05.2019
Foto: Beta/AP Voditelj britanskog radija BBC Radio 5 dobio je otkaz zbog rasističke poruke na Tviteru na račun sina britanskog princa Harija i Megan Markl. Hari i Megan, čija je majka crnkinja, u ponedeljak su dobili sina, a dva dana kasnije su… »

„Svetska banka se malo zatrčala prognozom za Srbiju“

BizLife 09.05.2019
Foto: Pixabay Predsednik Fiskalnog saveta u Srbiji Pavle Petrović izjavio je da je trend privrednog rasta u Srbiji tri odsto i da se „Svetska banka zatrčala prognozom da bi mogao iznositi sedam odsto“. „Potencijalni privredni rast u Srbiji je pet… »

Tužbe se gomilaju: Poslodavac iz pakla, ko zatrudni – otkaz

BizLife 09.05.2019
Foto: Pixabay, ilustracija Tokom protekle četiri godine na adresu Amazona pristiglo je najmanje sedam tužbi zbog prekida radnog odnosa od strane trudnih radnica u skladištu. CNET je pregledao svih sedam tužbi i razgovarao sa jednom od žena, Beverli… »

Cushman & Wakefield ulazi na hrvatsko tržište putem ekskluzivnog partnerstva sa CBS International

BizLife 09.05.2019
Foto: Promo Vodeća globalna kompanija za nekretnine, Cushman&Wakefield proširila je svoju ekskluzivnu saradnju sa kompanijom CBS International kako bi se pozicionirala na hrvatskom tržištu, pružajući svoju široku paletu integrisanih usluga za… »

NLB Banka odobrila prvi subvencionisani kredit za poljoprivredu

BizLife 09.05.2019
Foto: Promo NLB Banka, prošlogodišnji lider u odobravanju kredita uz subvenciju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, započela je sa odobravanjem kredita iz ovogodišnjeg programa subvencija za poljoprivrednike. Prvim kreditom koji je… »