Izvor: BizLife/Ekonomija arhiva vesti 09.05.2019

Novosti: Dr Danica Grujičić nova direktorka Onkologije u kcs?

BizLife 09.05.2019
Foto: Medija centar Beograd Profesorka dr Danica Grujičić, načelnik medikalne onkologije u Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije, na današnjoj sednici Vlade biće imenovana za direktora Instituta za onkologju i radiologiju Srbije (IORS)… »

Neće da plate 20.000 rsd za čišćenja reke – hoće u zatvor

BizLife 09.05.2019
Foto: Pixabay. ilustracija Ukoliko im Prekršajni apelacioni sud ne ukine presudu suda u Pirotu, po kojoj su dužni da plate po 20.000 dinara zbog neprijavljivanja čišćenja reke u Rakiti, dvoje aktivista Inicijative Odbranimo reke Stare planine… »

Brendiranje zaboravilo zdrav razum: Eplove prodavnice izgubile osnovnu funkciju

BizLife 09.05.2019
Foto: Pixabay Čini se da su Eplove prodavnice, kojih je 504 širom sveta, izgubile svoju primarnu funkciju – prodaju. Sve se više potrošača, ali i bivših i sadašnjih zaposlenih, žali da je u njihovim prodavnicama dobiti savet o proizvodu ili ga… »

Ups! Haj-tek novčanica sa slovnom greškom – na 50 miliona komada

BizLife 09.05.2019
Foto: YT/Screenshot Zamišljena je i napravljena kao nova generacija banknota, sa unapređenom zaštitom ali brojni zaposleni australijske centralne banke prevideli su jedan važan korak na tom tehnološki zahtevnom putu – proveru pravopisa. Jedan… »

Proširena ponuda Agro kredita Direktne Banke na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

BizLife 09.05.2019
Foto: Promo Direktna Banka će na 86. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, koji se održava od 11. do 17. maja, promovisati svoju ponudu Agro kredita za osnovna i obrtna sredstva. Ovi kratkoročni i dugoročni dinarski krediti, za… »

Želite svoj biznis, imate dobru ideju, ali ste stali. Šta dalje?

BizLife 09.05.2019
Foto: Pixabay Rešili ste da započnete svoj biznis. Imate dobru ideju. Pokrenuli ste stvari, sve osmislili, ali u jednom momentu ste stali. Šta dalje? U biznis se ne ulazi tek tako. Potrebno je dobro se i konsultovati. Naći ljude koji će vam pomoći… »

Evo gde je Srbija (stvarno) u Top 10 u Evropi

BizLife 09.05.2019
Foto: Udruženje banaka Ognjen Pokimica, učenik IX beogradske gimnazije „Mihajlo Petrović Alas“ i Bogdan Živadinović, učenik Ekonomsko-trgovinske škole iz Zaječara, pokazali su visok stepen finansijske pismenosti i na finalu Evropskog kviza… »

„Ovo je najbrži način da napredujete na poslu“ (video)

BizLife 09.05.2019
Foto: Pixabay Jedan od vodećih menadžera Fejsbuka, Džuli Zuo zna više od nekoliko stvari o tome kako da se istaknete na poslu. Nakon što je diplomirala na Univerzitetu Stanford, Zuo je postala pripravnica u Fejsbuku i ubrzo se probila, postajući… »

Nepalski milijarder zadovoljan Srbijom, traži novu priliku za investiranje

BizLife 09.05.2019
Foto: BIZLife Binod Čodri, vlasnik i menadžer multinacionalne kompanije CG Corp Global, prvi nepalski milijarder, koji je 2013. ušao na Forbsovu listu najbogatijih i motivacioni govornik, nakon ulaganja u fabriku rezanaca u Srbiji želi da ulaže i u… »