Izvor: Jugmedia/Regioni arhiva vesti 09.05.2019

Delegacija iz Republike Srpske na obeležavanju Dana pobede nad fašizmom

Jugmedia 09.05.2019
Povodom obeležavanja 9. maja Dana pobede nad fašizmom, gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković priredio je danas prijem za delegaciju boračke organizacije opštine Brod iz Republike Srpske. “Dan pobede nad fašizmom je izuzetno značajan datum u… »

Dan pobede nad fašizmom obeležen u Spomen parku

Jugmedia 09.05.2019
Minutom ćutanja i polaganjem venaca u leskovačkom Spomen parku, danas je obeležen Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, koji je odneo oko 50 miliona života širom sveta. Na današnji dan pre 74. godine, Nemačka je potpisala bezuslovnu… »

Besmrtni puk čuvenom šetnjom obeležio Dan pobede nad fašizmom

Jugmedia 09.05.2019
Na Dan pobede nad fašizmom, 9. maja, četvrtu godinu zaredom niškim ulicama šetao je „Besmrtni puk“, a šetnja je počela i završila se, svečanim polaganjem venaca na Spomenik poginulim sovjetskim vojnicima ispred Logora na Crvenom krstu… »

Korisne informacije za sve građane koji žele da prisustvuju Vojnoj paradi

Jugmedia 09.05.2019
Vojna parada, odnosno prikaz sposobnosti Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije „Odbrana slobode“, održaće se 10. maja sa početkom u 11 časova u Bulevaru Nikole Tesle u Nišu. „Mole se građani koji žele da posmatraju događaj… »

Trening za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima

Jugmedia 09.05.2019
Lokalna mreža za prevenciju i borbu protiv trgovine ljudima organizuje trening za rukovodstva, stručne saradnike i zainteresovane profesore srednjih i osnovnih škola u Vranju i Pčinjskom okrugu u petak 10. maja u Srednjoj medicinskoj školi „Dr… »

Izmena režima saobraćaja zbog vojne parade u Nišu

Jugmedia 09.05.2019
Iz JKP „Parking servis“ Niš obaveštavaju građane da će da će sutra doći do privremene izmene režima saobraćaja povodom Dana pobede, odnosno, održavanja vojne parade „Odbrana slobode“ u ovom gradu. „Kako bi omogućili nesmetano odvijanje… »

Otkriven osumnjičeni za naručivanje paljenja devet kamiona porodične firme

Jugmedia 09.05.2019
Dosadašnja istraga o paljenju imovine vranjskog građevinskog preduzeća „5 D“ dovela je do imena Miloša Milovanovića (31), zvanog Glavča, a kako Blic ekskluzivno saznaje, istražni organi tragaju za Milovanovićem, za kojeg postoje indicije da je… »

Krivična prijava protiv sedamnaestogodišnjaka

Jugmedia 09.05.2019
Zbog sumnje da je izvršio dva razbojništva i tri teške krađe, protiv sedamnaestogodišnjaka iz Aleksinca podneta je krivična prijava. Sumnja se je on, u decembru prošle godine i u februaru ove godine, u Aleksincu iz pekare i trafike, uz pretnju… »

Leskovac jedini grad koji dobija novac za sanaciju deponije

Jugmedia 09.05.2019
Ministarstvo zaštite životne sredine objavilo je spisak od 14 opština kojima će biti pripremljeni projekti sanacije i remedijacije postojećih nesanitarnih gradskih ili opštinskih deponija. U odnosu na preliminarni spisak bez pomoći države ostalo… »

Dvanaestogodišnji Pavle državni prvak u šahu

Jugmedia 09.05.2019
Niški šahista Pavle Ćirić sa svojih 12 godina već je nebrojano puta postizao vrhunske rezultate na velikim takmičenjima, kako domaćim, tako i međunarodnim, a ovoga puta na državnom kadetskom prvenstvu u Kragujevcu u starijoj grupi dečaka do 14… »