Izvor: Južne vesti arhiva vesti 09.05.2019

Afera „državni udar" u Crnoj Gori: Po pet godina zatvora za lidere opozicije

Južne vesti 09.05.2019
SAVO PRELEVIC/AFP/Getty Images Andrija Mandić (levo) i Milan Knežević (desno) predvode opozicionu koaliciju Demokratski front Andrija Mandić i Milan Knežević treba da provedu po pet godina u zatvoru jer su se udružili u pokušaju da u državnom… »

Totenhemov san majske noći, Ajaksov brodolom i Poketinove suze radosnice

Južne vesti 09.05.2019
PA Trener Totenhema Maurisio Poketino Svetska fudbalska javnost nije stigla ni da se „oporavi" od Liverpulovog čuda protiv Barselone u polufinalu Lige šampiona, a novi spektakl priredio je drugi engleski klub Totenhem. Londonski Pevci su se plasirali… »

Voditelj Deni Bejker dobio otkaz, jer je kraljevsku bebu nazvao šimpanzom

Južne vesti 09.05.2019
BBC Izvinjenje nije upalilo Voditelj BBC Deni Bejker (61) dobio je otkaz zbog neslana šale na Tviteru o novorođenoj bebi vojvode i vojvotkinje Saseksa. Megan Markl rodila dečaka Megan i Hari: Sve što treba da znate o kraljevskoj bebi Kraljevsko… »

Srbija kao rusofilski "pijani gost" u Danu pobede i Evrope

Južne vesti 09.05.2019
9. maj je dan kada je kapitulirala nacistička Nemačka 1945, a 5 godina kasnije počelo je stvaranje Evropske unije. Stručnjaci kažu da se Srbija stidi svog najvećeg doprinosa svetskoj istoriji - partizanskoj pobedi nad fašistima, a da je danas od EU… »

Ruska manifestacija postala i gradska, na čelu osuđeni general

Južne vesti 09.05.2019
Šetnju kojom je u Nišu obeležen Dan pobede nad fašizmom poveo je general u penziji Vladimir Lazarević, koji je osuđen za ratne zločine pred haškim tribunalom. Uz njega su bili i predstavnici "Srbske časti", a gradska vlast osim što je događaj… »

Čega ima u vakuumu - kvantni eksperiment otkriva šta se krije u praznom prostoru

Južne vesti 09.05.2019
Getty Kvantni svet drugačiji je od onog u kome možemo da vidimo i osećamo Zamislite da ste u ukletoj kući. Napuštenoj vili, mračnoj i hladnoj. Kada uđete, čini vam se da je prazna, ali odjednom primećujete da se stvari pojavljuju i nestaju iz… »

Trgovinski rat: Tramp kaže da Kina ne poštuje dogovor

Južne vesti 09.05.2019
Getty Images Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp Donald Tramp kaže da je Kina prekršila dogovor postignut u trgovinskim pregovorima, što će zaoštriti odnose Kine i SAD. Iz Pekinga navode da će, ukoliko SAD podigne takse na kineske… »

Nemačka: Golub Šumaher prekoračio brzinu - kako ga kazniti

Južne vesti 09.05.2019
Stadt Bocholt Gradski zvaničnici navode da je lako mogao da se dogodi sudar goluba sa vozilima ili pešacima Bilo je to obično, tiho popodne u Boholtu, gradu na zapadu Nemačke, kada je jedan golub odlučio da izigrava Šumahera i velikom brzinom… »

Dizni potvrdio: Stiže još Ratova zvezda, Marvela i Avatara

Južne vesti 09.05.2019
Disney/Kobal/Shutterstock Dejzi Ridli u Ratovima zvezda (levo) i Sem Vortington i Zoe Saldana u Avataru Četiri filma o Ratovima zvezda, osam Marvelovih ostvarenja, četiri nastavka Avatara i novi film o Indijani Džonsu - sve će to u narednim godinama… »

Seča stabala u Aleksincu nastavljena, ministar kaže da možda ne treba sve seći

Južne vesti 09.05.2019
Radnici sa testerama su od jutros ponovo na glavnom šetalištu u Aleksincu i nekoliko stabala već je posečeno. I pored negodovanja građana i mišljenja stručnjaka da stabla ne treba uništavati, već je nekoliko lipa pretvoreno u panjeve. Ministar… »