Izvor: RTV arhiva vesti 09.05.2019

Stranke: Srbija ne sme da prećuti montirani proces "državni udar" u Podgorici

RTV 09.05.2019
BEOGRAD/PODGORICA - Demokratska stranka Srbije saopštila je da Srbija ne sme da ostane nema povodom presude suda u Podgorici i izrečenih zatvorskih kazni grupi srpskih državljana, među kojima su lideri srpskog naroda u Crnoj Gori i opozicionog… »

Samit u Tirani u senci najava o ujedinjenju Albanaca, Vučić: Slede "vunena vremena"

RTV 09.05.2019
TIRANA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u Tirani, gde je učestovao na sastanku lidera Procesa Brdo-Brioni, da su Beograd i Priština u ovom trenutku godinama udaljeni od mogućeg rešenja kosovskog problema. Vučić je, u svom… »

Više od 10 miliona ljudi na maršu Besmrtnog puka širom Rusije

RTV 09.05.2019
MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je danas u u obraćanju na Paradi pobede na Crvenom trgu da Rusija aktivno sarađuje sa svima koji su spremni da se na delu suprotstave terorizmu i ekstremizmu, i da poziva sve zemlje da shvate… »

Zvezda parade u Nišu biće ruski tenk T-72

RTV 09.05.2019
BEOGRAD - Na vojno-policijskoj paradi "Odbrana slobode" koja će povodom Dana pobede sutra biti održana u Nišu premijerno će biti prikazan i ruski tenk T-72, koji ćemo dobiti vojnotehničkim sporazumom, izjavio je večeras ministar odbrane Aleksandar… »

Besmrtni puk u Kikindi - sećanje na herojske dane

RTV 09.05.2019
KIKINDA - Besmrtnim pukom, Kikinđani su prvi put proslavili Dan pobede 9. maj polažući vence na spomen obeležja i šetajući Gradskim trgom noseći fotografije i portrete svojih predaka, dece i svih onih koji su učestvovali u Prvom i Drugom svetskom… »

Otkaz voditelju BBC-ija zbog vređanja kraljevske bebe

RTV 09.05.2019
LONDON - BBC je danas otpustio voditelja koji je na Tviteru postavio sliku obučene šimpanže s natpisom "kraljevska beba napušta bolnicu", javlja Rojters. Megan, supruga princa Harija, rodila je rano u ponedeljak dečaka Arčija, prvo dete mešane rase… »

Mihajlovićeva: Albanski političari trebalo bi da prihvate realnost

RTV 09.05.2019
BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da protesti protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Tirani pokazuju nespremnost političara iz Prištine da prihvate realnost da bez dijaloga i saradnje nema bolje… »

Vučić čestitao Putinu Dan pobede

RTV 09.05.2019
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu. "Vaša ekselencijo, poštovani predsedniče Putin, dragi prijatelju, Čestitam Vam Dan pobede, jedan od… »

Venecuela: Uhapšen drugi čovek opozicije

RTV 09.05.2019
KARAKAS - Snage bezbednosti Venecuele uhapsile su drugog čoveka venecuelanskog opozicionog "kongresa" Edgara Sambrana, nakon neuspelog pokušaja vojnog puča prošle nedelje. Sambrano (63) je jedan od prvih opozicionih lidera koji se odazvao pozivu Huana… »

Besmrtni puk marširao ulicama 11 gradova

RTV 09.05.2019
BEOGRAD, NOVI SAD - Polaganjem venaca, svečanim maršom "Besmrtni puk" i koncertom na platou ispred Skupštine grada Beograda obeležen je dan Pobede nad fašizmom, 9. maj. "Besmrtni puk", u kojem su učestvovali brojni građani i predstavnici… »