Izvor: Večernje novosti/Ekonomija arhiva vesti 09.05.2019

Gorivo je sve skuplje

Večernje novosti 09.05.2019
Na većini benzinskih stanica u Srbiji benzin premašio cenu od 154 dinara, dok je dizel stigao na nivo od 164,50 dinara. GORIVO na pumpama u Srbiji nastavlja skoro svakodnevno da dobija nove, više cene. Tako je u sredu, na većini benzinskih stanica u… »

Nemački ambasador: Za godinu dana 12.000 radnika više u nemačkim firmama

Večernje novosti 09.05.2019
Od svih nemačkih firmi koje posluju u Srbiji, 57 odsto zadovoljno je uslovima poslovanja u našoj zemlji, rezultati su ankete koju je sprovela Nemačko-srpska privredna komora. Od svih nemačkih firmi koje posluju u Srbiji, 57 odsto zadovoljno je… »

Predsednik FIA Žan Tod posetio Auto-moto savez Srbije

Večernje novosti 09.05.2019
Prvi čovek Svetske automobilske federacije (FIA) i specijalni izaslanik generalnog sekretara UN za bezbednost na putevima, Žan Tod, doputovao je u Beograd. Prvi čovek Svetske automobilske federacije (FIA) i specijalni izaslanik generalnog sekretara UN… »

Cushman&Wakefield ulazi na hrvatsko tržište putem ekskluzivnog partnerstva sa CBS International

Večernje novosti 09.05.2019
Cushman&Wakefield CBS International predstavništvo u Zagrebu pruža klijentima prednosti globalne mreže i lokalnog iskustva u Jadranskom regionu. Vodeća globalna kompanija za nekretnine, Cushman & Wakefield proširila je svoju ekskluzivnu saradnju sa… »

Kopač: Projekat Turski tok ide dalje,u to nema sumnje

Večernje novosti 09.05.2019
Projekat Turski tok ide dalje, u to nema sumnje, otkrio je direktor Sekretarijata Energetske zajednice Janez Kopač. Projekat Turski tok ide dalje, u to nema sumnje, otkrio je danas u eksluzivnoj izjavi Tanjugu direktor Sekretarijata Energetske zajednice… »

Podnet optužni predlog u Brusu: Smederevku gone zbog kafića na vrhu Kopaonika

Večernje novosti 09.05.2019
Osnovno javno tužilaštvo u Brusu podnelo je optužni predlog protiv Snežane Mitković iz Smedereva, zbog krivičnog dela građenje bez građevinske dozvole, koje se odnosi na objekat na Pančićevom vrhu. OSNOVNO javno tužilaštvo u Brusu podnelo je… »

Zbog jednog kvadrata „viška“ plaća se porez na ceo plac

Večernje novosti 08.05.2019
Vlasnik parcele od 10 ari ne plaća porez na imovinu, a onaj koji ima samo 10,1 ar plaća namet na celu površinu. Od 2014. više se ne obračunava namet samo na razliku iznad neoporezovanog dela. Problem i kod suvlasničkih odnosa. VLASNICI su 1,4 ara… »

Brnabić na sastanku EBRD-a u Sarajevu: Da privreda pokaže put

Večernje novosti 08.05.2019
Srpska premijerka na sastanku guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj. Brnabićeva: Političari Zapadnog Balkana da prate poslovne ljude. AKO želimo da se Zapadni Balkan ekonomski razvija potrebno je da političari slede poslovne ljude. Jer, kada… »