Izvor: Večernje novosti/Kultura arhiva vesti 09.05.2019

Pejzaži prohujale mladosti

Večernje novosti 09.05.2019
Na 58. Bijenalu u Veneciji, ministar Vladan Vukosavljević u četvrtak će otvoriti Paviljon Srbije. Rad našeg predstavnika Đorđa Ozbolta bavi se sećanjima koja blede i nestaju. VENECIJA OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA SEĆANjA se menjaju, mutiraju… »

"Žanka"ide u ruke Gorici Popović

Večernje novosti 09.05.2019
Izabrana 17. dobitnica uglednog glumačkog priznanja - žiri je jednoglasno odlučio da nagrada pripadne Gorici Popović. Nagradu dodeljuju Narodno pozorište, Kompanija "Novosti" i Grad Požarevac. DOBITNICA nagrade "Žanka Stokić" je glumica Gorica… »

Izložba šumanovićevih dela: Savin stub pod kupolom

Večernje novosti 08.05.2019
Manifestacija u Galeriji Matice srpske u našem kulturnom centru u Parizu. Pred publikom skice za dekorisanje čuvenog restorana, slike i film o velikanu. DOK Galerija Matice srpske iz jedne privatne kolekcije nije pre šest godina otkrila skicu Save… »

Politička manipulacija: Priština zloupotrebila Bijenale u Veneciji

Večernje novosti 09.05.2019
Učešće na 58. Međunarodnoj izložbi savremene umetnosti u Veneciji Priština je iskoristila za političku manipulaciju, tako što je postavila tri velika video bima na kojima se emituju intervjui sa četvoro Albanaca. VENECIJA - Učešće na 58… »

Otvorena tajna kolekcija umetničkih dela Čerutija (video)

Večernje novosti 09.05.2019
Italijanski modni kreator Francisko Federiko Čeruti preminuo je 2015. u 93. godini. a proteklog vikenda je zvanično otvorena za publiku njegova vila u kojoj je čuvao svoju kolekciju koju nikada nije prikazao. Italijanski modni kreator Francisko… »

Otišla pozorišna diva: U Kraljevu preminula glumica Jelena Bartulović

Večernje novosti 09.05.2019
U Kraljevu je u četvratak u svojoj 80. godini preminula glumica Jelena Bartulović. KRALjEVO – U Kraljevu je u četvratak u svojoj 80. godini preminula glumica Jelena Bartulović. Ova kraljevačka glumica decenijama je plenila svojom harizmom i pojavom… »

Matija Bećković gost lozničana: "100 portreta" za nezaborav

Večernje novosti 08.05.2019
Matija Bećković u Loznici predstavio svoju knjigu pesama u izdanju "Novosti". Ranković: Ovo je poezija koja će živeti vekovima. U KRIPTI nove lozničke crkve, na Lagatoru, koja je posvećena Svetom Nikolaju (Srpskom) Velimiroviću, predstavljena je… »