Izvor: Večernje novosti/Regioni arhiva vesti 09.05.2019

Obeležavanje Dana pobede u Srbiji: Položeni venci u spomen žrtvama; Vučić: Naš narod je jedan od onih koji su najviše…

Večernje novosti 09.05.2019
Širom Srbije obeležen je Dan pobede na fašizmom. Na Groblju oslobodilaca Beograda 1944. godine održana je državna ceremonija odavanja počasti žrtvama Drugog svetskog rata. Povodom Dana pobede nad fašizmom, na Groblju oslobodilaca Beograda 1944… »

Bije vrelo iz brane: Neobična pojava u HE "Uvac"

Večernje novosti 09.05.2019
Različiti komentari meštana naselja Stari Vlah. U EPS tvrde da nema oštećenja i da Makedonci rade istraživanja. IZ KAMENjARA u dnu brane HE "Uvac, na Rastokama, bije izvor vode poput vrela na padinama Javora i Čemernice, od kojeg nastaju rečice… »

Negotin: 14. Međunarodni sajam meda i vina 11. i 12. maja

Večernje novosti 09.05.2019
U slavu meda i vina ovogodišnji Sajam će, uz prodajne izložbe vina i kompletne pčelarske opreme, zaokružiti bogat muzički i kulturno umetnički program. NEGOTIN - Turistička organizacija opštine Negotin 11. i 12. maja organizuje 14. po redu… »

Na meti pucača iz novog sada: Pogodio ga metak dok je stajao na prozoru

Večernje novosti 09.05.2019
Novosađanin Stevica Nikolić treća žrtva nepoznatog pucača iz vazdušne puške. Dijabola ga ranila u levu šaku, ostali projektili završili u sobi. SAM Bog mi je rekao da podignem levu ruku i stavim šaku na glavu. Da nije bilo tako, dijabola, koja… »

Prolećni karneval u kosovskoj Mitrovici: Vi ste naša budućnost (foto)

Večernje novosti 09.05.2019
Mališani iz Predškolske ustanove „Danica Jaramaz“, njih oko 500, ulicama prošetala u kostitima sa motivima proleća. Kosovska Mitrovica – Kišne i tmurne oblake nad severnom Kosovskom Mitrovicom rasterali su danas mališani Predškolske ustanove… »

Objekti pod zaštitom države: Spomenici kulture širom Požarevca

Večernje novosti 09.05.2019
U sedištu Braničevskog okruga postoji osam spomenika kulture i jedno znamenito mesto, koji su zbog svog značaja pod zaštitom države. POŽAREVAC – Izuzev zgrade poznate kao „Načelstvo“, retko ko u Požarevcu zna da u ovom gradu postoji čak… »

Ugrožena svetinja u Vršcu: Oluja ruši toranj crkve Svetog Gerharda

Večernje novosti 09.05.2019
Odvaljen lim sa desnog vrha rimokatoličke crkve, inače, najveće u Srbiji. Voda curi u zvonik, zidovi napukli, ornamenti otpadaju. OLUJNI vetar, koji je pre desetak dana ponovo duvao u Vršcu, skinuo je dva kvadratna metra zaštitnog lima sa desnog… »

Tata posle sina zabio gol

Večernje novosti 09.05.2019
Prava poslastica za ljubitelje fudbala na utakmici u Mužlji. Prvo se u listu strelaca upisao talentovani Ivan, a onda je na scenu stupio najiskusniji, najbolji i najefikasniji igrač. TRENER, igrač i otac Aleksandar i njegov talentovani… »

Za asfalt u opštini Gornji Milanovac dato 390 miliona

Večernje novosti 09.05.2019
Uskoro počinje sređivanje milanovačkih i seoskih ulica. Prethodno su asfaltirani lokalni putevi u Varnicama, Lipovcu... OD ukupno planiranih 390 miliona dinara budžeta opštine Gornji Milanovac za ovu godinu, koji će biti uloženi u rekonstrukciju… »

"Majdan" na Kelebiji uređen čeka izletnike

Večernje novosti 09.05.2019
U opremanje izletišta iz gradske kase lane je uloženo 808.000 dinara, a isto toliko biće opredeljeno i ove godine. IZLETIŠTE "Majdan" na Kelebiji spremno je za predstojeću letnju sezonu i opremljeno je rekvizitima i mobilijarom od drveta, neophodnim… »