Izvor: Sputnik arhiva vesti 16.05.2019

Dodik: Niko nije rekao da će biti rata, radi se o svečanosti

Sputnik 16.05.2019
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je 12. maj Dan Vojske Republike Srpske i da je to dan sećanja, dan prisećanja na žrtve i na važne bitke. „Taj dan pripada emocijama i sećanju na Vojsku Republike Srpske“, rekao je… »

Skupština Crne Gore odbila utvrđivanje posledica NATO zločina

Sputnik 16.05.2019
Poslanici vladajuće koalicije u Crnoj Gori nijesu prihvatili predlog da Skupština Crne Gore formira Komisiju za utvrđivanje posledica NATO bombardovanja po zdravlje građana. Predlog je podržalo 14 poslanika opozicije, dok je 40 predstavnika… »

Uhapšen vođa militantnog pokreta ETA

Sputnik 16.05.2019
Prema navodima španskog Ministarstva unutrašnjih poslova, Hose Antonio Uritikoečea Bengoečea, poznatiji pod pseudonimom Žosu Ternera, šef baskijske gerilske grupe „Euskadi Ta Askatasuna“ (Domovina i sloboda), poznate kao ETA, uhapšen je u… »

Skandalozna izjava Veseljija: Albanci proterani iz Niša naselili Prištinu

Sputnik 16.05.2019
Predsednik skupštine samoproklamovanog Kosova Kadri Veselji posetio je u četvrtak lokaciju na kojoj će biti izgrađen „Memorijal progona Albanaca od strane srpskih snaga“. Tokom posete ovom mestu Veselji je rekao da su mnogi Albanci proterani iz… »

Studentkinji izgreban auto u Dubrovniku, mislili da je iz Srbije

Sputnik 16.05.2019
Studentkinji iz Slavonije koja studira u Dubrovniku izgreban je automobil, a ona je uverena da se to dogodilo jer je njen sused mislio da su na njenom vozilu srpske registarske tablice, preneo je portal „Indeks“. Kako je ispričala, kupila je vozilo… »

NASA objavila fotografije posle pada landera na Mesec

Sputnik 16.05.2019
Američka svemirska agencija NASA objavila je fotografije mesta pada izraelskog landera na mesečevu površinu u aprilu, a na njima se primećuje „tamna mrlja“. NASA je objavila fotografije mesta na Mesecu na koje se srušio izraelski lander… »

Procurio snimak kako hrvatska policija „tretira“ migrante i vraća ih nazad u BiH

Sputnik 16.05.2019
Iz šume izlaze graničari s hrvatskim uniformama i grupa od 30 osoba s rancima i pokrivačima. Graničari ih zaustavljaju i vraćaju prema Bosni. Snimak je nastao krajem aprila na graničnom delu severne Bosne koji se ne kontroliše. Novinari… »

Zašto „Severni tok 2“ — može, a „Južni“ — ne može

Sputnik 16.05.2019
Izjava nemačke kancelarke Angele Merkel da Evropska komisija neće biti u mogućnosti da zaustavi izgradnju gasovoda „Severni tok 2“ uprkos novoj direktivi govori o tome da Nemačka štiti svoje interese i da neće dozvoliti da ovaj projekat bude… »

Rusija podnela Savetu bezbednosti nacrt rezolucije o saradnji UN i OZHO

Sputnik 16.05.2019
Rusija je podnela Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija na razmatranje nacrt rezolucije o neophodnosti poštovanja normi Konvencije o zabrani hemijskog oružja i saradnji UN i Organizacije za zabranu hemijskog oružja. „U vezi s nepoštovanjem odredbi… »

Salvini pod istragom zbog moguće zloupotrebe letova

Sputnik 16.05.2019
Potpredsednik italijanske vlade Mateo Salvini nalazi se pod istragom zbog moguće zloupotrebe državnih aviona tokom kampanje koju je vodio na čelu svoje krajnje desničarske stranke Liga za evropske izbore, saopštio je danas revizorski sud u Rimu… »