Zabava arhiva vesti 16.05.2019

Karađorđe kroz prozor je pobegao iz Zadruge: Sad je zvanično diskvalifikovan, a kad čuje koliko će morati da plati, biće…

Kurir 16.05.2019
Karađorđe Subotić pobegao je iz Zadruge, pa će morati da plati kaznu 50.000 evra. "Karađorđe je samoinicijativno napustio rijaliti, i u skladu sa tim je diskvalifikovan i pokrenuće se tužba i potraživaće se 50.000 evra", pisalo je u pismi… »

Papreno: Madona nastup na Evroviziji naplatila neverovatnih 1,5 miliona dolara

B92 16.05.2019
Po dolasku u Izrael u utorak uveče, pevačica se sukobila sa zvaničnicima Evropske radiodifuzne unije (ERU) jer su probe počele bez potpisanog ugovora. Američka pop pevačica Madona potpisala je ugovor o nastupu tokom finala takmičenja Pesma… »

Evropski izbori: Trka kandidata za predsednika Evropske komisije

Radio 021 16.05.2019
Favoriti na izborima od kojih će jedan nasledeti Žan-Kloda Junkera imali su okršaj u TV debati u Briselu. AFP Kandidati od kojih će jedan preuzeti poziciju Žan-Kloda Junkera kao predsednika Evropske komisije imali su okršaj u TV debati u Briselu. U… »

Zavirite na set: Počelo snimanje pete sezone "Vojne akademije"

Blic 16.05.2019
Na aerodromu u Batajnici, pala je prva klapa pete sezone serije "Vojna akademija", a danas je započeto snimanje novih deset epizoda u režiji Dejana Zečevića. - Čim nešto tako dugo traje, kada se saradnja tako dugo odvija na obostrano zadovoljstvo… »

Naučnici otkrili: Veliki broj radioaktivnih životinja

Vesti online 16.05.2019
Životinje koje žive u najdubljim delovima okeana u sebi nose radioaktivni ugljenik, zaostavštinu nuklearnih testova sprovedenih tokom hladnog rata. Naučnici su skoro pronašli povišene nivoe radioaktivnog ugljenika u amfipodama, stvorenjima nalik… »

Bura u parlamentu: Ministar se prošetao u čarapama

Večernje novosti 16.05.2019
Austrijski ministar za evropska pitanja Gernot Blimel se tokom jučerašnje sednice, izuo i prošetao u tirkiznim čarapama, boje njegove Narodne partije. Austrijski ministar za evropska pitanja Gernot Blimel izazvao je u parlamentu "modnu", ali i… »

Evo koliko košta najskuplja kafa na svetu

Vesti online 16.05.2019
U ponudi kalifornijskih kafića od skoro se nalazi i najskuplja kafa na svetu po ceni od 75 dolara po šoljici, javlja AP. Kafići "Klač kofi Rosters" u svojim ograncima u Južnoj Kaliforniji i San Francisku u ponudi imaju ekskluzivnu Elida Natural… »

Koale pred izumiranjem

RTV 16.05.2019
KANBERA - Australijska fondacija za Koale (AKF) saopštila je danas da su koale "funkcionalno izumrle", prenosi BBC. Naime, kako tvrde iz ove naučne nevladine organizacije posvećene očuvanju koala, samo 80.000 primeraka ove dražesne životinje iz… »

Rekonstruisana glava psa, pionirski poduhvat veterinara: Bravo! FOTO

B92 16.05.2019
Veterinari u Velikoj Britaniji izvršili su zahtevnu rekonstrukciju lica, koja je spasila život psu koji je zadobio teške povrede glave kada ga je udario motor, prenosi BBC. Bela, devetomesečna ženka nemačkog ovčara, odvezena je u Veterinarski… »

Prijovićka otkriva kako gubi trudničke kilograme

Tračara 16.05.2019
Aleksandra Prijović već je izgubila nekoliko kilograma od kada se porodila, a sada priznaje i da je za to zaslužna posebna ishrana. Pevačica je iznela svoj jelovnik, ali ne pazi samo o zdravlju zbog sebe, već i sina Aleksandra. “Jedem ribu, meso… »