Arhiva vesti 11.09.2019

Srbiju i Ameriku ipak čeka okršaj! Veličanstvena Francuska ide po medalju (foto, video)

Sputnik pre 4 dana
Reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država neće braniti zlato u Kini, nakon što je u četvrtfinalu poražena od Francuske rezultatom 79-89. Veliko iznenađenje kakvo niko nije očekivao! Fantastična Francuska je aktuelnog prvaka sveta Ameriku je… »

Zeman i predsednik češkog senata različito o Kosovu

Slobodna Evropa pre 4 dana
"Ukoliko Srbija nastavi u ovom pravcu, učlaniće se u Evropsku uniju, ali neće biti prva koja nije u NATO", poručio je predsednik Češke Miloš Zeman tokom susreta sa svojim srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem. Takođe, odgovarajući na novinarsko… »

"Ako treba, u toj borbi ušao bih u ognjenu peć": Poruka Zorana Marjanovića pred početak suđenja

Telegraf pre 4 dana
Marjanović je optužen da je 2. aprila 2016. ubio suprugu Jelenu. Jedan od najmisterioznijih slučajeva u istoriji srpskog pravosuđa zbog brojnih kontroverzi i spekulacija koje su ga pratile od početka konačno dobija epilog. U Višem sudu u Beogradu… »

Obeleženo 18. godina od terorističkih napada na SAD

Glas Amerike pre 4 dana
Milioni Amerikanaca obeležili su 18. godišnjicu terorističkih napada 11. septembra, u kojima je ubijeno skoro 3.000 ljudi, kada sue 19 otmičara iz terorističke grupe al-Kaida oteli četiri putnička aviona i udarili u dve zgrade Svetskog trgovinskog… »

Sud u Škotskoj: Johnsonova suspenzija Parlamenta nezakonita

Al Jazeera pre 3 dana
Donesena je presuda da je odluka britanskog premijera nezakonita, ali nije naređena obustava suspenzije Parlamenta. Škotski sud presudio je da je odluka britanskog premijera Borisa Johnsona da suspendira Parlament nezakonita, ali nije naredio obustavu… »

Kosovska carina: Konvoj RTS-a zadržan zbog dozvole, pa pušten

Novi magazin pre 3 dana
Portparol Kosovske carine Adriatik Staviljeci potvrdio je za potal Košev da je karavan "Najlepše narodne pesme" RTS-a pušten nakon što je kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova izdalo dozvolu za ulazak."Bilo je neophodno da im se izda dozvola za… »

Ko bi mogao da zameni Džona Boltona?

Vesti online pre 3 dana
Mogući naslednici smenjenog savetnika za nacionalnu bezbednost aemričkog predsednika Džona Boltona su Fred Flic, bivši šef njegovog kabineta, Kit Kelog, general u penziji i bivši vršilac dužnosti savetnika, kao i Džek Kin, savetnik potpredsednika… »

Kosovo zbog izjava Zemana otkazalo učešće na samitu u Pragu

Vesti online pre 4 dana
Predstavnici Prištine otkazali su planirano učešće na samitu Višegradske grupe i Zapadnog Balkana u Pragu zbog najave češkog predsednika da će uskoro u svojoj zemlji pokrenuti pitanje mogućnosti povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova, javila… »

Susret Vučića i Kontea

RTS pre 3 dana
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sreo se na aerodromu u Rimu sa italijanskim premijerom Đuzepom Konteom. "Slučajan susret dvojice prijatelja na aerodromu u Rimu", navedeno je na Instagram profilu "Budućnost Srbije AV" uz fotografiju dvojice lidera… »

Konferencija "Srpsko-američki odnosi" o važnosti saradnje dve zemlje

RTS pre 3 dana
U Skupštini Srbije počela je jednodnevna međunarodna naučna konferencija "Srpsko-američki odnosi", koja za cilj ima sagledavanje napretka u odnosima dve zemlje, identifikaciju zajedničkih tačaka koje spajaju dve države i da ukaže na važnost… »