Beograd arhiva vesti 02.11.2019

Objavljen ugovor za rekonstrukciju Trga Republike

Danas 02.11.2019
Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda objavila je u petak Ugovor za radove na uređenju Trgu republike, prema kome je ugovorena neto vrednost radova 768.262.900,91 dinar, odnosno više od 6,5 miliona evra, sa rokom završetka od… »

Arhitekta Kovačević: Ozbiljan propust je što je Trg nagnut na jednu stranu

N1 Info 02.11.2019
Arhitekta Bojan Kovačević, govoreći o rekonstrukciji Trga, kaže da je ona više jedno umivanje, nego što je neka prava promena. Postoji i jedan ozbiljan propust - to što je Trg nagnut na jednu stranu i to kontinualno, i to nikako nije smelo da se… »

Šta će biti sa Sava Centrom:Grad ga prodaje, "Delta" nestrpljivo čeka oglas

Mondo 02.11.2019
Prodaje se Sava Centar, budući kupac moraće da iskešira u njegovu obnovu 40 miliona evra. "Delta holding" najozbiljniji igrač u trci za kupovinu dvorane. Prodaje se Sava Centar, budući kupac moraće da iskešira u njegovu obnovu 40 miliona evra… »

Noć u Beogradu: 5 saobraćajki bez teže povređenih, lekare zvali pacijenti sa bolom u grudima i gušenjem, ali i pijani!

Kurir 02.11.2019
BEOGRAD - U Beogradu se noćas dogodilo pet udesa u kojima nije bilo teže povređenih osoba, rečeno je u Hitnoj pomoći. Od hroničnih bolesnika noćas su se najviše javljali pacijenti sa bolom u grudima i simptomima gušenja, a bilo je i poziva zbog… »

Tragedija: Muškarac skočio sa Mosta na Adi na biciklističku stazu, jeziv prizor na licu mesta

Blic 02.11.2019
Muškarac srednjih godina bacio se danas oko podneva sa Mosta na Adi i pao na biciklističku stazu. - Imali smo poziv, ekipa je na terenu. Rečeno nam je da muškarac leži u lokvi krvi. Naša ekipa je mogla samo da konstatuje smrt muškarca od oko 70… »

Sudar u lakat krivini na Banovom brdu, muškarac i žena prevezeni u Urgentni

Telegraf 02.11.2019
Intervenisala je i Hitna pomoć, koja je povređene prevezla u Urgentni centar. Dve osobe su povređene u saobraćajnoj nesreći koja se nešto pre 17 sati dogodila na Banovom brdu. Sudar se dogodio na "lakat krivini" u Požeškoj ulici. Sa povredama… »

Inicijativa Ne davimo Beograd: Vratiti linije 19 i 28

Danas 02.11.2019
Inicijativa Ne davimo Beograd zatražila je danas da se odluka o ukidanju trolebujskih linija 19 i 28 ne samo povuče, već da se dodatno unapredi, kako bi se velikom broju građana Konjarnika i Zvezdare, kao i studentima koji u velikoj meri koriste te… »

Demontaža Starog savskog mosta krajem sledeće godine

Danas 02.11.2019
Gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je danas da građani i dalje glasaju o budućnosti Starog savskog mosta, a da za sada vodi opcija da se luk mosta nađe u parku Ušće i da se ispod njega nađu komercijalno-turistički sadržaji. Stojčić je za… »

Automobil sam krenuo unazad i zakucao se u vozilo Parking servisa

Blic 02.11.2019
U Njegoševoj ulici kod broja 54 na Vračaru, dizalicu Parking servisa, udario je automobil koji nije bio obezbeđen i krenuo je iznenada sa parkinga. Radnici Parking servisa odmah su pozvali policiju, piše " Pink". Srećom, u ovoj nezgodi niko nije… »

"Ajde stisnite se malo, pa ću da vam zapevam". Ovo je čuveni Ljuba sa linije 35, bivši fudbaler, uskoro otac četvrtog…

Blic 02.11.2019
Nesuđeni glumac, bivši fubaler, konobar, kondukter, montažer grejanja, po struci autoelektričar, a sada vozač autobusa. Ali ne običan vozač, već trenutno najomiljeniji u prestonici, onaj koji će vam popraviti raspoloženje čim kročite u autobus… »