Beograd arhiva vesti 02.11.2019

Objavljen ugovor za rekonstrukciju Trga Republike

Danas 02.11.2019
Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda objavila je u petak Ugovor za radove na uređenju Trgu republike, prema kome je ugovorena neto vrednost radova 768.262.900,91 dinar, odnosno više od 6,5 miliona evra, sa rokom završetka od… »

"Neprijatno iznenađenje": Ukinute trole na liniji 19 i 28, i to nije sve...

Mondo 02.11.2019
Iako su Beograđani duže od godine iščekivali otvaranje Trga republike, kako bi se sve vratilo na staro, stanovnike Zvezdare i Konjarnika dočekalo je neprijatno iznenađenje. Ubuduće, trolejbusi 19 i 28 neće saobraćati do centra grada. Iako su… »

Prodaje se jedan od simbola Beograda: Sava centar godišnje pravi 3 miliona evra gubitka

Kurir 02.11.2019
BEOGRAD - Oglas za prodaju beogradskog centra "Sava" biće raspisan za desetak dana. Kupac će, kako navodi Politika, imati obavezu da zadrži namenu ovog objekta, a obavezujuća stavka biće i da u njegovu obnovu uloži 40 miliona evra. List piše… »

Noć u Beogradu: Pet udesa bez teže povređenih

Blic 02.11.2019
U Beogradu se noćas dogodilo pet udesa u kojima nije bilo teže povređenih osoba, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći. Od hroničnih bolesnika noćas su se najviše javljali pacijenti sa bolom u grudima i simptomima gušenja, a bilo je i poziva zbog… »

Užas kod mosta na Adi: Muškarac se bacio na biciklističku stazu

Mondo 02.11.2019
Na biciklističkoj stazi kod Mosta na Adi leži beživotno telo muškarca, saznaje "Telegraf". Na biciklističkoj stazi kod Mosta na Adi leži beživotno telo muškarca, saznaje "Telegraf". Muškarac (70) bacio se danas u 11:55 časova sa Mosta na Adi… »

Sudar u lakat krivini na Banovom brdu, muškarac i žena prevezeni u Urgentni

Telegraf 02.11.2019
Intervenisala je i Hitna pomoć, koja je povređene prevezla u Urgentni centar. Dve osobe su povređene u saobraćajnoj nesreći koja se nešto pre 17 sati dogodila na Banovom brdu. Sudar se dogodio na "lakat krivini" u Požeškoj ulici. Sa povredama… »

Inicijativa Ne davimo Beograd: Vratiti linije 19 i 28

Danas 02.11.2019
Inicijativa Ne davimo Beograd zatražila je danas da se odluka o ukidanju trolebujskih linija 19 i 28 ne samo povuče, već da se dodatno unapredi, kako bi se velikom broju građana Konjarnika i Zvezdare, kao i studentima koji u velikoj meri koriste te… »

Demontaža Starog savskog mosta krajem sledeće godine

Danas 02.11.2019
Gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je danas da građani i dalje glasaju o budućnosti Starog savskog mosta, a da za sada vodi opcija da se luk mosta nađe u parku Ušće i da se ispod njega nađu komercijalno-turistički sadržaji. Stojčić je za… »

Automobil sam krenuo unazad i zakucao se u vozilo Parking servisa

Blic 02.11.2019
U Njegoševoj ulici kod broja 54 na Vračaru, dizalicu Parking servisa, udario je automobil koji nije bio obezbeđen i krenuo je iznenada sa parkinga. Radnici Parking servisa odmah su pozvali policiju, piše " Pink". Srećom, u ovoj nezgodi niko nije… »

"Ajde stisnite se malo, pa ću da vam zapevam". Ovo je čuveni Ljuba sa linije 35, bivši fudbaler, uskoro otac četvrtog…

Blic 02.11.2019
Nesuđeni glumac, bivši fubaler, konobar, kondukter, montažer grejanja, po struci autoelektričar, a sada vozač autobusa. Ali ne običan vozač, već trenutno najomiljeniji u prestonici, onaj koji će vam popraviti raspoloženje čim kročite u autobus… »