Izvor: RTS arhiva vesti 02.11.2019

Vučić: Da povuku takse, mi da priznamo KiM – to podseća na šalu

RTS 02.11.2019
Srbija je spremna na razgovore i postizanje kompromisnih rešenja za Kosovo i Metohiju, ali nikada neće pristati na poniženje, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da ga je iznenadila činjenica da je američki zvaničnik Metju… »

Vremenska prognoza - 3. novembar

RTS 02.11.2019
Nedelja donosi pravo jesenje vreme, oblačno i kišovito. Više padavina biće na zapadu i jugozapadu Srbije. Vetar na planinama i u košavskom području povremeno jak i olujni. Jutarnja temperatura od 7 stepeni, najviša dnevna do 22 stepena. Slicno… »

UNS: Devet od deset napada na novinare nekažnjeno

RTS 02.11.2019
Povodom 2. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima, Udruženje novinara Srbije sa žaljenjem ističe da u Srbiji najveći broj odgovornih za napade na novinare i medijske radnike nije kažnjen ili protiv njih… »

Jak zemljotres pogodio BiH, treslo se u Sarajevu i Banjaluci

RTS 02.11.2019
Zemljotres jačine 4,8 jedinica Rihterove skale potresao je centralno područje BiH, zabeležio je Evromediteranski seizmološki centar (EMSC). Podrhtavanje tla osetilo se i okolini Sarajeva i Banjaluci. Nije bilo veće štete na terenu. Pomeranje tla je… »

"Iljušin" u akciji na Staroj planini

RTS 02.11.2019
Ruski avion-tanker "Iljušin" počeo je da gasi požare u nepristupačnim predelima Stare planine, objavio je ruski ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko. Avion-tanker "Iljušin Il-76" Ministarstva za vanredne situacije Rusije, koji je sinoć sleteo na… »

Izmenama pravila do transparentnijeg izbornog procesa

RTS 02.11.2019
Za troškove redovnih parlamentarnih izbora za sledeću godinu izdvojeno je 9,9 miliona evra, odnosno više od milijardu 171 milion dinara. Od toga, 37 miliona dinara biće izdvojeno za obuku članova biračkih odbora, kako bi se unapredio izborni proces… »

Predsednik SLS-a razgovarao sa Palmerom

RTS 02.11.2019
Samostalna liberalna stranka (SLS) objavila je da se njen predsednik Slobodan Petrović sastao sa američkim zvaničnikom Metjuom Palmerom. Kako je SLS navela u objavi na svom Instagram profilu, Petrović i Palmer su, između ostalog, razgovarali i o… »

Skrojen budžet za sledeću godinu – na šta će država trošiti novac

RTS 02.11.2019
Predlogom Zakona o budžetu predviđaju se ukupni prihodi od 1.314,5 milijardi i rashodi u visini 1.334,7 milijardi dinara. Ministar finansija Siniša Mali poručio je da se predlogom označava završetak procesa konsolidacije javnih finansija i označava… »

SAD: Napredak Srbije u borbi protiv terorizma, pretnje ostaju

RTS 02.11.2019
Stejt department je u godišnjem izveštaju o borbi protiv terorizma u 2018. godini ocenio da je Srbija ojačala napore u borbi protiv terorizma, nastavila saradnju sa međunarodnim partnerima, kao i da je članica globalne Koalicije za borbu protiv… »

Ruska crkva prekida dijalog sa poglavarom Grčke crkve

RTS 02.11.2019
Ruska pravoslavna crkva saopštila je da obustavlja ekumenski dijalog sa arhiepiskopom atinskim i sve Grčke Jeronimom Drugim, izjavio je šef Odeljenja za spoljne crkvene veze Moskovske patrijaršije, mitropolit volokolamski Ilarion. Mitropolit… »