Izvor: Večernje novosti/Balkan arhiva vesti 02.11.2019

Treslo se od Banjaluke do Sarajeva: Snažan zemljotres potresao BiH (video)

Večernje novosti 02.11.2019
Zemljotres se osetio i u Banjaluci. Snažan zemljotres pogodio je područje oko Travnika, u Bosni i Hercegovini. Epicentar potresa jačine 4.8 stepeni po Rihteru, lociran je na dubini od 10 kilometara, 80 kilometara severozapadno od Sarajeva, 60… »

Snimljeni kako reketiraju investitora: Uhapšeni inspektori

Večernje novosti 02.11.2019
Građevinski inspektori uhapšeni jutros zbog sumnje da su primili mito. Građevinski inspektori Zoran Bošković i Vladan Juretić uhapšeni su jutros zbog sumnje da su učinili krivično delo - primanje mita. Njima je određeno zadržavanje do 72 sata… »

Dodik: Migranti su sve više kao kolonisti

Večernje novosti 02.11.2019
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da mu migranti sve više deluju kao kolonisti koji nisu samo u prolazu, već da je neko planirao da ovde i ostanu. Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da mu migranti sve više… »

"Smeta što sam Srpkinja, zato država ne reaguje na napad": Jelena o brutalnom prebijanju u Beranama

Večernje novosti 02.11.2019
Samohrana majka kaže da je razočarana odnosom države na brutalni napad. „Ja sam suze isplakala, krv ću da operem, deca će zaboraviti vremenom, bolovi će proći, ja ću opet moći da radim i izdržavam svoju decu poštenim radom. Ja dosije nemam… »

Plenković: Spor sa Slovenijom neće blokirati ulazak Hrvatske u Šengen

Večernje novosti 02.11.2019
Hrvatski premijer Andrej Plenković ponovio je noptimizam da granični spor sa Slovenijom neće blokirati hrvatski ulazak u šengenski prostor. Hrvatski premijer Andrej Plenković ponovio je noptimizam da granični spor sa Slovenijom neće blokirati… »

Beranac osuđen zbog prebijanja Hrvata "pao" u Španiji: Uhapšen Aleksandar Savović?

Večernje novosti 02.11.2019
Nedavno je napustio Crnu Goru preko graničnog prelaza Debeli brijeg. Aleksandar Savović (21) iz Berana, za kojim je raspisana poternica, uhapšen je u Španiji. Ovu još uvek nepotvrđenu vest medijima su saopštili iz Saveta za građansku kontrolu rada… »

Velika NATO obmana Severne Makedonije

Večernje novosti 02.11.2019
Kako je Severna Makedonija postala žrtva tuđih obaveštajnih igara i sopstvenih pogrešnih procena. Severna Makedonija je veoma poučan primer kako prolaze države koje svoju politiku zasnivaju isključivo na diplomatiji, bez oslonca na obaveštajne… »

Prijem u NATO odlaže vanredne izbore u Severnoj Makedoniji?

Večernje novosti 02.11.2019
Zaev prvi put ističe i otvorenu mogućnost „da se datumk izbora može promeniti zbog NATO" Skoplje od stalnog dopisnika „Novosti“ Sigurna funkcionalna država mora biti spremna početkom iduće godine, za formalnu ratifikaciju Protokola o prijemu… »

Zvona uzbune nad rekom Tarom: Da li će "suza Evrope" preživeti?

Večernje novosti 02.11.2019
Za njenu sudbinu strepe ekolozi, kao i nevladin sektor. DA li će "suza Evrope", reka Tara, koja protiče svojim tokom i kroz prostor gde se gradi auto-put, deonica od Smokovca do Mateševa (41 km) preživeti? Za njenu sudbinu strepe ekolozi, kao i… »

Slučaj teško obolele Dervenćanke: Poslodavac ima osam dana da Slobodanku vrati na posao, a potom mu sledi kazna!

Večernje novosti 02.11.2019
U rešenju inspekcije naglašeno je da će protiv pravnog i odgovornog lica biti preduzete mere u skladu sa zakonom. SLOBODANKA Todorić (52), teško obolela radnica derventskih sestrinskih fabrika obuće "Amike" i "Relaks Bosne", koje su pod jednim… »