Kultura arhiva vesti 02.11.2019

Erik Stube o predstavi "Jedna švedska noć": Kako se Bergman divio Tarkovskom

Večernje novosti 02.11.2019
Švedski reditelj o predstavi u našem nacionalnom teatru. Komad napisao legendarni glumac Erlan Jozefson. KOMAD Erlana Jozefsona "Jedna švedska noć", u izvođenju ansambla Kraljevskog dramskog pozorišta "Dramaten", u subotu veče gostuje u Narodnom… »

Gaga Antonijević snima prvi igrani film o stradanju srpske dece u Jasenovcu

Mondo 02.11.2019
U glavnoj ulozi, jedanaestogodišnja devojčica koja nikada nije učila glumu! U glavnoj ulozi, jedanaestogodišnja devojčica koja nikada nije učila glumu! Predrag Gaga Antonijević završio je prvu fazu snimanja filma "Dara iz Jasenovca", prvog igranog… »

Vuk Kostić više ne izgleda ovako: Glumac potpuno promenio lični opis, a razlog će vas oduševiti! (foto)

Kurir 02.11.2019
Glumci koji igraju negativce često govore da prolaze kroz zastrašujuće procese kako bi što bolje predstavili svoj lik. Sada je Vuk Kostić dobio novi glumački zadatak da u filmu "Dara iz Jasenovca" učini nešto veliko igrajući lik fratra Miroslava… »

Pokaži kako voliš prirodu: Diskurziva vas poziva na foto-konkurs ,,EkOko’’

Pravda 02.11.2019
Zašto voliš prirodu? Pokaži objektivom! Foto-konkurs „EkOko“ je posvećen zaštiti prirodnih bogatstava Srbije i promociji zaštićenih prirodnih područja. Ukoliko ste zaljubljenik u prirodu i vašim foto-aparatom beležite skrivene kutke srpske… »

Uz priručnik Mudar roditelj −srećno dete, postanite roditelj kakav ste oduvek želeli da budete!

Pravda 02.11.2019
Knjiga namenjena svim roditeljima, dolazi iz Vulkan izdavaštva. Uz priručnik Mudar roditelj −srećno dete postaćete roditelj kakav ste oduvek želeli da budete! Kada dobijete dete, život vam se iz korena promeni i krećete u uzbudljivu avanturu… »

Iz Vulkana poručuju najmlađima: Maštaj i osmisli svet po svojoj meri!

Pravda 02.11.2019
Iz Vulkan izdavaštva stiže fenomenalna zabava sa pregršt nalepnica. Maštaj i osmisli je nova biblioteka koja obećava mnogo nezaboravnih trenutaka i sate zabave. U svakoj knjizi nalazi se 24 stranice za bojenje, 12 scena za ukrašavanje i preko 1.000… »

Promocija knjige "Novi svet": Priča o prvoj srpskoj svetskoj putnici!

Pravda 02.11.2019
Knjiga „Novi svet" ili "U Americi godinu dana“ Jelene J. Dimitrijević biće predstavljena u knjižari Delfi u SKC-u u četvrtak 7. novembra od 18 sati. O knjizi će govoriti profesorka na Katedri za opštu književnost Biljana Dojčinović… »

Film koji sa nestrpljenjem iščekujete: „Džumandži: Sledeći nivo“ uskoro u bioskopima!

Pravda 02.11.2019
Ove zime u Džumandži svetu sve što je moglo da pođe po zlu, pošlo je. Igra se pokvarila, pogrešni igrači su ušli u pogrešne avatare, izazovi nikad nisu bili opasniji...Po svemu sudeći, igru neće uspeti da završe svi. Da li ste spremni da… »

Deca obožavaju dinosauruse: Ovo je knjiga koja nudi odgovore, ali i mogućnost da naprave sopstvenog dinosaurusa!

Pravda 02.11.2019
Vulkan izdavaštvo predstavlja idealnu zabavu za najmlađe. Znamo da sva deca obožavaju dinosauruse, ali tek koliko će uživati u sastavljanjnu jednog dinosaurusa. Pomoću jedinstvenog interaktivnog vodiča kroz svet dinosaura, sastaviće model… »

Peđa Ristić (intervju): Gledam političare kako lažu i kradu, šire dezinformacije i obmanjuju narod!

Pravda 02.11.2019
Na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu predstavljen je nov roman Peđe Ristića "Kovš". Prva promocija romana "Kovš" je zakazana za 29. 11. 2019. u Biblioteci grada Beograda. Novi roman Peđe Ristića, treći po redu, predstavlja slavan povratak… »