Jeremić: Svima nam je zajednička želja za normalnom i poštenom Srbijom

Beta 01.02.2020

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da je svim prisutnim na večerašnjoj opozicionoj promociji bojkota izbora zajednička želja da vide normalnu, poštenu i demokratsku Srbiju.

"Ovo nije običan dan. Ovo je najtopliji 1. februar u istoji Beograda. Ta toplota je simbol Sunca koje se ponovo rađa i koje će rasterati oblake laži, prostakluka, primitivizma i izdaje koji se već osam godina nadvijaju nad Srbijom", izjavio je Jeremić.

Ocenio je da u normalnim zemljama nema podela na "mi ili oni", dok takvo stanje vlada u Srbiji, i naveo da je to proizvod totalitarizma.

"U Srbiji nakon osam godina autokratije koja se pretvara u diktaturu postoje dve strane - postoje oni i postojimo mi - mi da bismo im videli leđa. Ali, ne da bismo im videli leđa u interesu stranaka ili ideologija nego da bi stvari u Srbiji bile normalne", kazao je on.

Naveo je da predstoje izbori i da su pred javnosti meseci na kojima će biti "laži i šumova" kojima će vlast pokušati da podeli i zbuni opoziciju.

"Zapamtite da šta god ko uradio i pričao, na dan izbora ostanite kod kuće. Nemojte izaći na republičke, lokalne ili pokrajinske izbore jer je jedini put totalni bojkot", ocenio je on.

Dodao je da će "cirukus" biti gori nego ikada, a da će opoziciju činiti lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i drugi koji će biti "lutke" predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Jedini pravi otpor se nalazi u ovoj sali", istakao je Jeremić.

Srpska opozicija koja je donela odluku o bojkotu izbora okupila se večeras u Beogradu na skupu u Kombank dvorani kojim je označen početak kampanje bojkota, a zatim bi trebalo da bude održana protestna šetnja do zgrade Radio televizije Srbije.

(Beta, 02.01.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »