SRS traži smenu direktora Kulturnog centra Novog Sada

Beta 03.02.2020

Srpska radikalna stranka (SRS) pozvala je gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da, kako se navodi, zaustavi sistemsku pljačku Kulturnog centra Novog Sada i da smesta smeni direktora te institucije Bojana Panaotovića.

"Svake godine, kroz program 'Kulturni centar omladini Novog Sada', ta ustanova organizuje tribine sumnjive sadržine, čiji su predavači, čast izuzecima, bliski prijatelji direktora Kulturnog centra, koji papreno plaća honorar predavačima. Za stotinak tribina koje se godišnje organizuju, Kulturni centar izdvaja pet do pet i po miliona dinara", naveo je na konferenciji za novinare predsednik Odborničke grupe SRS u Skupštini Novog Sada Đurađ Jakšić.

Jakšić je naveo da to znači da jedna tribina Kulturni centar prosečno košta između 50.000 i 55.000 dinara.

"Imajući u vidu činjenicu da se tribine organizuju u sali Kulturnog centra, koja je tehnički potpuno opremljena, SRS postavlja pitanje, kako je moguće da jedna tribina, koja traje između 30 i 45 minuta, košta Kulturni centar preko 50.000 dinara?", rekao je Jakšić.

On je dodao da su odbornici SRS više puta pokretali tu temu ali da nikada nisu dobili odgovor na pitanje o troškovima organizovanja tribina.

"Zahtevamo odgovor na pitanje, koliko iznosi honorar predavačima na tribinama pod smehotresnim nazivom 'Kulturni centar omladini Novog Sada'? Koliko novca je isplaćeno novopečenim režimskim političkim analitičarima i 'stručnjacima' Predragu Rajiću, Nemanji Staroviću, Lazaru Slepčevu, Milovanu Balabanu, Milošu Savinu, Danilu Koprivici i drugim pajtosima direktora Kulturnog centra Bojana Panaotovića? Po našim informacijama, najveći deo troškova tribine odlazi na masne honorare predavačima, koji imaju određene finansijske obaveze prema direktoru Kulturnog centra. Po principu 'pola pije, pola Šarcu daje'", rekao je on.

SRS je dodala da su posebna priča teme tih tribina i da ne čudi što je zainteresovanost ljudi zanemarljiva.

"Od geopolitike pojedinih mikrolokacija na najudljenijim tačkama planete Zemlje, preko Džamala Kašogija i analize izbornih rezultata u baltičkim zemljama do Aboridžina. Dakle, ima svega i svačega, a ponajmanje tema koje bi zainteresovale omladinu, zato i ne čudi što tribinama prisustvuje između pet i 35 ljudi. SRS zahteva od gradske vlasti da hitno reaguje, pošalje kontrolu, stane na put unosnom biznisu Bojana Panaotovića i smeni ga sa mesta direktora Kulturnog centra Novog Sada", dodao je Jakšić.

(Beta, 02.03.2020)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »