Trener Budućnosti: Što se košarke tiče, uživali smo u Beogradu

Beta 09.02.2020

Trener košarkaša Budućnosti Petar Mijović ocenio je da je večerašnji derbi s Partizanom u Beogradu opravdao očekivanja i da su meč odlučili Ognjen Jaramaz i Markus Pejdž.

"Mislim da je derbi meč opravdao očekivanja, mogli ste da gledate dobru košarku i da u pojedinom momentima uživate u predstavi oba tima", rekao je Mijović novinarima u Beogradu.

Košarkaši Budućnosti izgubili su večeras od Partizana sa 82:87, u utakmici 19. kola ABA lige.

"Znali smo da nas čeka težak posao, zahtevan tim, bez obzira na dve teške utakmice koje je Partizan imao, dosta su široki u rosteru, raspodele minuta i znao sam da će ekipa koja izađe na teren izaći maksimalno energetski pokrivena", rekao je Mijović.

"Mislim da smo dobro otvorili utakmicu, da smo dobro zatvarali neke stvari koje Partizanu donose ozbiljan rezultat. Imali smo ozbiljan pad u finišu, trebalo je da imamo bolji rezultat na poluvremenu za pobedu u ovom meču", dodao je on.

Trener Budućnosti je pohvalio posebno Markusa Pejdža i Ognjena Jaramaza i naveo da "rastu u sistemu trenera Trinkijerija".

"I kad smo imali dobre odbrane, oni su nas kažnjavali na individualni kvalitet koji imaju", rekao je Mijović.

"Za pobedu u Beogradu, pred ovakvom publikom, koncentracija je morala da bude svih 40 minuta. U situacijama kad je ona padala, posebno u fazi odbrane, kažnjavali su nas. Kad se tome doda momenat važnih poena Jaramaza i Pejdža, mislim da je to na kraju odlučilo utakmicu", dodao je on.

Trener Budućnosti je naveo da se njegova ekipa neće baviti kalkulacijama i da će ići na pobedu u sva tri preostala meča.

"Partizanu želim sve najbolje, a mi smo što se košarke tiče uživali večeras u Beogradu", zaključio je Mijović.

Partizan posle 19 kola ima 15 pobeda, a Budućnost pobedu manje.

(Beta, 02.09.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »