Naslovne strane za četvrtak, 13. februar 2020. godine

Beta 13.02.2020

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja od četvrtka najavljuju dolazak ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua u Srbiju i isporuku naoružanja iz te zemlje za potrebe Vojske Srbije i pišu o produžetku školskog raspusta zbog epidemije gripa.

ALO  -  "Šojgu nam za Sretenje donosi Pancir", list piše o tome da ruski ministar odbrane Sergej Šojgu dolazi uskoro, a sa njim i ruski protivavionski sistem.

BLIC  -  U tekstu "Tramp zbog taksa uvodi ekonomske sankcije Prištini" list navodi da Vašington vrši pritisak na Prištinu kako bi ukinula takse na uvoz srpskih proizvoda i nastavila dijalog sa Beogradom. O opozicionim političarima koji bi mogli da odustanu od najavljenog bojkota izbora na lokalnom nivou pod naslovom "Bojkot bojkota lokalnih izbora?".

VEČERNJE NOVOSTI  -  Pod naslovom "Stižu Šojgu i sistem Pancir" o predstojećoj poseti ruskog ministra odbrane Srbiji. U tekstu "Ne daju da im Sarajevo otima zemlju" list piše o odluci Republike Srpske da bojkotuje institucije BiH posle odluke Ustavnog suda u Sarajevu prema kojoj poljoprivredno zemljište ne pripada entitetima, već državi BiH.

DANAS  -  U tekstu "Privatno obezbeđenje plaćeno da čuva policiju" o navodima da su četiri privatne firme dobile milione dinara za poslove obezbeđenja zgrade MUP-a u Beogradu. O mogućem učešću članova Saveza za Srbiju na lokalnim izborima u Šapcu i Paraćinu list piše pod naslovom "Konfuzija kao posledica ishitrene odluke o bojkotu".

INFORMER  -  "Bežao od policija, pa ubio vozača GSP", o saobraćajnoj nesreći u Zemunu.

KURIR  -  Pod naslovom "Srpska elita gubi kontakt sa realnošću", autorski tekst direktora Beogradske filharmonije i nekadašnjeg ministra kulture Ivana Tasovca.

SRPSKI TELEGRAF  -  "Zbog gripa raspust produžen do 24. februara", osnovne i srednje škole u Srbiji neće raditi još deset dana u cilju prevencije širenja gripa.

POLITIKA  -  "Zbog gripa raspust produžen do 24. februara". "Pobednik se vratio na Beogradsku tvrđavu", rekonstruisana skulptura rad Ivana Meštrovića biće vraćena na Kalemegdanski plato u petak.

(Beta, 02.13.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »