Vučić: Srbija poštuje integritet BiH, ali i Republike Srpske u njoj

Beta 19.02.2020

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da će biti puno promena na mestu predsednika opština, gradonačelnika, među odbornicima i poslanicima, jer je potrebno uvesti nove ljude sa energijom, i da ta njegova najava "nije obećanje ludom  radovanje".

"Ima ljudi kojima sam zadovoljan ali vidim da im nestaje energije, ali ima i drugačijih slučajeva. Uvešćemo pre svega mlade ljude na ta mesta", rekao je Vučić prilikom obilaska radova na Infektivnoj klinici u Beogradu, najavljujeći da će biti promenjeni i oni čijim je radom zadovoljan, ali su se umorili posle četiri, pet godina.

Kometarišući prilike u Bosni i Hecegovini, on je rekao da je politika Srbije poštovanje Dejtonskog sporazuma, što znači i integriteta te države ali i Republike Srpske, unutar nje.

On je  rekao da je "želja mnogih da uvek za sve okrive Srbiju", pa su, kako je rekao, krenuli da napadaju što nije "obuzdao Dodika".

Kako je naveo, to nije njegov posao i neće to da radi, dodajući da "poštuje" srpskog člana Predsedništva BiH.

 

On je rekao i da sramota da još niko nije odgovarao za pokušaj njegovog ubista priliko posete Srebrenici.

Govoreći o odnosima sa Prištinom, Vučić je ocenio da se mora razgovarati i kad izgleda da to nije moguće. "Sukob nije alternativa, potrebne su nam godine mira kako bi nastavili da se razvijamo", rekao je on.

Vučić je ocenio da mu je emitovanje dokumentarnog filma "Vladalac" na televiziji N1 pokazatelj da će predstojeći izbori biti najteži za Srpsku naprednu stranku (SNS) i da je "vrlo moguće da će SNS te izbore izgubiti".

U izjavi novinarima nakon obilaska radova na obnovi Infektivne klinike u Beogradu, Vučić je rekao da je taj film posvećen njemu posledica kampanje koju organizuju i plaćaju "ujedinjeni tajkuni Srbije", odnosno Dragan Đilas, Dragan Šolak i Miroslav Mišković, za koje je ocenio da bi da se "vrate na vlast i pljačkaju Srbiju".

On je rekao da se u tom filmu ne vidi ništa drugo osim mržnje i dodao da je film pripreman pred izbornu kampanju kako bi se podiglo narodno nezadovoljstvo i da bi se ljudima reklo da je "Vučić đavo i đubre".

Govoreći o tvrdnjama pojedinih opozicionara da Srbija ima velikih problema sa migrantima, Vučić je rekao da to nije tačno.

"Srbija nema problema sa migrantima. Bilo je nešto malo u Šidu i Kanjiži, ali inače nema nigde nikakvih problema. A to što postoji potreba nekih da nas blate u svetu, da bi se pokazalo da i mi imamo moderne fašiste, to im nećemo dozvoliti. Neće moći da nas blate", rekao je on.

"Infektivna klinika važna za celu Srbiju, uložićemo pet miliona evra u rekonstrukciju"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas Kliniku za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra, koja nije obnavljana od 1926. godine, i najavio da će u rekonstrukciju te zgrade biti uloženo pet miliona evra.

Vučić je rekao da će u tom kompleksu nići 12.000 kvadratnih metara novih objekata a posao će biti obavljen do aprila iduće godine.

On je rekao da je odlučeno da se ne ulaže samo u izgradnju i renoviranje kliničkih centara već i u obnovu pojedinih klinika.

Predsednik je rekao da je mnogo uloženo i u opremu, da je nabavljen gama nož i iks nož, da se radi na obnovi kliničkih centara u Vojvodini i Kragujevcu a da je posao u Nišu već obavljen.

(Beta, 02.19.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »