Dačić: Želimo da Priština što pre ukine takse i da nastavimo dijalog

Beta 23.02.2020

Ministar inostranih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da, ukoliko je tačno da je Kosovo na skupu u Albaniji predstavljeno sa zvezdicom i fusnotom, onda je to posledica dogovora koji je ranije postignut o pregovorima Beograda i Prištine u Briselu.

Dačić je nakon sastanka sa državnim sekretarom za evropske poslove Ministarstva inostranih poslova Španije Huanom Gonzales Barba Perom rekao da se tog dogovora pridržava i Evropska unija (EU) i da u svakom dokumentu EU kada se Kosovo prvi put navodi, to je sa zvezdicom i fusnotom.

"Mi na tome insistiramo, a Kosovo se pravi kao da tog dogovora nema. Oni se ponašaju kao razmaženo dete, hoće da primenjuju samo ono što im odgovara, a Albanija se ponašala u skladu sa pravilima kako se ponaša EU i kako se organizuju razni skupovi u okviru regionalnih organizacija", rekao je Dačić.

Ministar je nakon razgovora sa gostom iz Španije rekao i da je sada intencija da se bezuslovno ukinu takse i da se tako ponovo pokrene dijalog sa Prištinom, ali da o tome i na samom Kosovu ima različitih pristupa.

"Mi želimo da se takse što pre ukinu i da se nastavi dijalog. To je u interesu ne samo Beograda, nego i Prištine", rekao je Dačić.

(Beta, 02.23.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »