Hemofarm donirao medicinsku opremu od 400.000 evra

Beta 04.05.2020

Farmaceutska kompanija Hemofarm donirala je Srbiji 110 monitora za praćenje stanja pacijenata obolelih od korona virusa, čija je vrednost 400.000 evra, sapšteno je danas iz te kompanije.

"Poruka 'Srbiji s ljubavlju', koja je ispisana na kamionu sa pošiljkom ove značajne medicinske opreme, sažima osećanje svih 6.000 radnika matične kompanije Štade svih radnika Hemofarma koji su i u ovim vremenima radili u tri smene, sedam dana u nedelji kako bi obezbedili sigurno snabdevanje lekovima", kazao je direktor Hemofarma Ronald Zeliger.

U ime Srbije donaciju je primio ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji se tom prilikom zahvalio Hemofarmu i najavio da će po završetku krize veliki deo monitora biti upućen odeljenjima za prevremeno rođenu decu.

"Zaključak svih medicinskih radnika tokom borbe protiv korona virusa bio je da su im osim respiratora najviše značili monitori za praćenje vitalnih parametara pacijenata u realnom vremenu", rekao je Lončar.

Nemački ambasador u Srbiji Tomas Šib istakao je da je pandemija korona virusa svima pokazala da je zajedništvo ključ rešavanja svih, pa i ovog izazova, kao i da će Nemačka sigurno nastaviti saradnju sa Srbijom i u borbi protiv korone, ali i na ekonomskom planu.

Direktor marketinga Hemofarma Marko Devrnja istakao je da podrška ne sme biti kratkog daha, jer se na taj način brani zdravlje ljudi i čuva poverenje koje građani daju ovoj kompaniji već 60 godina koliko Hemofarm postoji.

Osim 110 monitora Srbiji, Hemofarm i Štada obezbedili su donaciju i u drugim zemljama gde imaju proizvodne pogone - 10 monitora Crnoj Gori i 30 Bosni i Hercegovini.

(Beta, 05.04.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »