Vučić: Vanredno stanje ukinuto tačno na vreme

Beta 07.05.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je vanredno stanje zbog epidemije korona virusa ukinuto na tačno na vreme, kao i da je ukidanje bilo nedelju dana kasnije, to bi bilo suviše kasno.Vučić je gostujući na televiziji "Hepi" izjavio i da tokom epidemije nikome od građana Srbije koji su se vratili iz inostranstva nije naplaćeno lečenje, ukoliko mu je bilo potrebno zbog zaraze korona virusom.

On je rekao i da će ekonomija u Srbiji nakon epidemije zavisiti od toga kako se oporavlja evropska ekonomija.

Prema njegovim rečima radnika u firmama u Srbiji se "80 posto vratilo u posao, dok 20 posto nije a od ponedeljka će se i oni vratiti".

Vučić je, odgovajući na pitanje novinara, rekao da je italijanska kompanija "Fijat", koja ima fabriku u Kragujevcu, "nešto komplikovanija priča", mada "misli da su i neke druge fabrike imale probleme".

"Mnogo je važno da (predsednica Evropske komisije) Ursula fon der Lajen uradi ono o čemu smo juče razgovarali na konferenciji. To su bili pristojni razgovori, to su sve pristojni ljudi, za nas užasno važni razgovori", odgovorio je Vučić na pitanje kako ocenjuje video konferenciju EU-Zapadni Balkan koja je juče održana u organizaciji Hrvatske.

Vučić je rekao da, što se tiče podrške domaćoj ekonomiji, "mi najviše očekujemo od ekonomskog investicionog paketa mera na jesen", koji će biti od presudnog značaja kako će da se podigne evropska ekonomija.

"Ne možemo ništa sami, 67 posto trgovinske razmene imamo sa Evropskom unijom, i 13 posto ukupne razmene samo sa Nemačkom", kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima o merama koje su u Srbiji preduzete na ublažavanju posledica po ekonomiju zbog epidemije korona virusa "niko ko je ozbiljan u zemlji nije napravio kritiku".

"Izvanredne mere, dobre mere, i to možete da radite kada imate uređene finansije", rekao je Vučić u emisiji "Ćirilica".

Prema njegovim rečima od privrednih grana zbog epidemije korona virusa najveći pad imaju sektor turizma i usluga.

(Beta, 05.07.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »