Radulović: Vučićeva izjava o mogućem odlaganju izbora 'bacanje koske' opoziciji

Beta 19.05.2020

Predsednik Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović ocenio je da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića o mogućem odlaganju izbora, ukoliko dođe do rasta broja inficiranih korona virusom, predstavlja "bacanje koske opoziciji".

Radulović je ocenio da izbori zakazani za 21. jun neće biti odloženi jer se Vučiću žuri da što pre stigne do izbora.

"Ako ih odloži, dolazi leto pa jesen, a privreda Srbije se raspada. Izbori se ne mogu pomeriti na osnovu 'leks specijalisa',  za odlaganje izbora je potrebno novo vanredno stanje i maltretiranje građana policijskom časom", kazao je Radulović novinarima u Skupštini Srbije.

Ocenio je da od svake krize poput epidemije, korist imaju samo banke i globalne korporacije, a da cenu plaćaju "svi građani, preduzetnici, poljoprivredna gazdinstva".

"Ako se nešto ne promeni, Srbija će se u narednih 20 godina pretvoriti u nemačku koloniju jeftine radne snage. Umesto naše dece koja će otići u inostranstvo, moraće da uvezu migrante da motaju kablove u nemačkim fabrikama po Srbiji", smatra Radulović.

"Izgubićemo milion ljudi kroz negativan priraštaj, a doći će milion migranata - to je Srbija sa uništenom domaćom privredom koja liči na orvelovsko društvo slično onom u Kini", ocenio je lider DJB koji smatra i da se "Srbijom i celim Balkanom upravlja iz Berlina".

"Mi iz DJB smo suverenisti, borimo se za nezavisnu Srbiju u kojoj naši građani odlučuju kojim će pravcem Srbija ići. Borimo se za slobodnu državu slobodnih ljudi, to je vizija Srbije koju ima DJB. 'Treći srpski ustanak' ne treba da se desi na ulici, već pre svega u glavama ljudi", kazao je Radulović.

(Beta, 05.19.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »