Omladina Narodne stranke upozorila na težak položaj Srba na Kosovu

Beta 29.05.2020

Omladina Narodne stranke danas je u centru Beograda, u Knez Mihailovoj ulici, postavila slike srpskih kuća koje su na prodaju na Kosovu i Metohiji kako bi skrenula pažnju na težak položaj Srba u pokrajini.

Predsednik omladine Narodne stranke Ivan Gajić rekao je da građani Srbije preko medija sa nacionalnom frekvencijom ne mogu da se tačno i objektivno informišu o pravom stanju na Kosovu i Metohiji.

"Umesto da se našim građanima na Kosovu i Metohiji obezbedi perspektiva za normalan i dostojanstven život, aktuelna vlast u Beogradu trguje nacionalnim interesima na Kosovu i Metohiji i tako pokušava da obezbedi sebi još nekoliko godina cenzure i pljačke", naveo je Gajić.

Poverenik Omladine Narodne stranke iz Gračanice Darko Stolić rekao je okupljenima da predsednik Srbije Aleksandar Vučić često govori kako je položaj Srba na Kosovu i Metohiji sve bolji, ali da slike jasno govore da to nije istina.

Učesnici akcije su ocenili da je cenzura u medijima kojom se kriju rezultati osmogodišnje vladavine naprednjačkog režima "jasan znak da ne postoje uslovi za fer izbore".

(Beta, 05.29.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »