SzS: Nenasilan protest jer su huligani dobili slobodno veče

Beta 10.07.2020

Savez za Srbiju (SzS) saopštio je da je nenasilan protest u četvrtak uveče u Beogradu "prirodno stanje stvari" i da je posledica toga što je "režim huliganima dao  slobodno veče, pa nije imao pokriće ni za angažovanje policije".

SzS navodi u današnjem saopštenju, da bi baš tako izgledala i prethodna dva protesta "da neko nije režirao nasilje na beogradskim ulicama".

"Sad je sasvim očigledno da se neko tada igrao sa prekidačima sa kojima je u igru ubacivao naizmenično huligane i policiju kako bi brutalnim nasiljem rasterao građane. Nije uspeo. Građani su izdržali pritisak i batine i sinoć jasno pokazali u kakvoj zemlji žele da žive", saopštio je SzS.

SzS ocenjuje da su građani koji su sinoć mirno protestovali ispred Narodne skupštine pokazali da žele da žive "u zemlji u kojoj vlast ne može da ih ponižava i pritvara policijskim časom, u kojoj policija sprovodi zakon, a ne hir pomahnitalog vladara, i u kojoj epidemiju suzbijaju ljudi od imena i reći, a ne udvorice".

"Imali smo jedan skoro normalan dan kada je Vučić bio van zemlje i podalje od prekidača kojima se poigrava protestima, epidemijom i našim životima. Zamislimo takve dane. Izborimo se za takve godine", navodi SzS.

SzS je pozvao građane Srbije da i "večeras budu zajedno u otporu bezumlju i u osvajanju slobode".

(Beta, 07.10.2020)

Komentari

Povezane vesti »

Društvo, najnovije vesti »