Lajčak i Riker razgovarali o dijalogu Beograda i Prištine

Beta 24.07.2020

Specijalni izaslanik Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak razgovarao je danas u Briselu sa šefom Biroa Stejt departmenta za Evropu i Evroaziju Filipom Rikerom (Philip Reeker) o saradnji EU i SAD u procesu dijaloga Beograda i Prištine.

Lajčak je na Tviteru uz fotografiju sa Rikerom napisao da je sa američkim zvaničnikom razgovarao o dešavanjima na Zapadnom Balkanu i saradnji u dijalogu Beograda i Prištine.

"Završavajući ovu nedelju, sastao sam se zvaničnikom Stejt departmenta Filom Rikerom. Razgovarali smo o dešavanjima na Zapadnom Balkanu i bliskoj saradnji SAD i EU u dijalogu Beograda i Prištine", naveo je Lajčak na Tviteru.

Riker je najavljajući sastanak sa Lajčakom, sinoć naveo da će SAD nastaviti da podržavaju i budu uključene u proces koji, posredstvom EU, u Briselu vode Kosovo i Srbija.

Američki zvaničnik se danas sastao i sa koordinatorom Kosova za dijalog sa Srbijom Skenderom Hisenijem, naveo je Hiseni na Fejsbuku.

Lajčak se juče u Briselu odvojeno sastao sa delegacijama Srbije i Kosova, zatim je usledio zajednički sastanak.

Sastanak na ekspertskom nivou dogovoren je 16. jula u Briselu na prvom sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Avdulaha Hotija kojim je posle 20 meseci obnovljen dijalog uz posredovanje EU.

Tada je najavljeno i da će dijalog na visokom nivou biti nastavljen početkom septembra.

(Beta, 07.24.2020)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »