Arhiva vesti 27.07.2020

Kisić Tepavčević: Niš primer da se uz poštovanje mera smanjuje broj novoobolelih

Južne vesti pre 9 dana
Da je ovo prelomni trenutak kada se treba pridržavati propisanih mera zaštite od virusa korona kako bi se što brže ugasila epidemije, napominje epidemiolog Darija Kisić Tepavčević. Kao primer da se uz striktno poštovanje mera smanjuje broj… »

Direktor SZO: Epidemija koronavirusa možda najteža koju smo proglasili

N1 Info pre 9 dana
Šef Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejezus izjavio je da je zdravstvena situacija sa epidemijom koronavirusa možda najteža koju je do danas ta organizacija proglasila. Generalni direktor SZO rekao je na konferenciji za novinare u… »

Šef SZO: Epidemija koronavirusa možda najteža koju je SZO proglasio

Novi magazin pre 9 dana
Šef Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejezus izjavio je da je zdravstvena situacija sa epidemijom koronavirusa možda najteža koju je do danas ta organizacija proglasila. Generalni direktor SZO rekao je na konferenciji zanovinare… »

Preminule dve osobe od posledica koronavirusa u Crnoj Gori

N1 Info pre 8 dana
Institut za javno zdravlje saopštio je da su u protekla 24 sata u Crnoj Gori prijavljena dva smrtna ishoda kod pacijenata iz Podgorice i Herceg Novog, a od 678 testiranih uzoraka bilo je 95 pozitivnih na koronavirus. Od početka epidemije registrovana su… »

Vučić: Brza pruga Beograd-Niš do kraja 2023. godine, vozovi će ići 200km/h

Niške vesti pre 9 dana
„Dvesta kilometara na sat, 204 kilometara ukupna dužina pruge. Za sat i 20 minuta od Beograda do Niša do kraja 2023. godine. Potpisivanje ugovora u naredna tri meseca“, rekao je Vučić. On je takođe najavio da će Niš i Kragujevac biti prve, od… »

U Šumadiji više od 1.500 obolelih, ima i trudnica i male dece

Dnevnik pre 9 dana
KRAGUJEVAC: Na teritoriji Šumadijskog okruga 1.520 građana zaraženo je koronavirusom, a imajući u vidu broj stanovnika, to je deo Srbije sa najviše obolelih, kaže epidemiolog Instituta za javno zdravlje u Kragujevcu Predrag Delić. On je za RTS… »

“Moderna” počela kasnu fazu ispitivanja vakcine na ljudima

Nova pre 9 dana
Američka biotehnološka kompanija "Moderna inkorporejtid" saopštila je da je danas započela kasnu fazu ispitivanja svoje potencijalne vakcine protiv koronavirusa. Kako javlja Rojters, reč je o vakcini pod nazivom “mRNA-1273”, koja će biti… »

Ovo je kompletan spisak 93 ulice u Beogradu u kojima od danas "sokolovo Oko" snima nepropisno parkirana vozila

Press pre 9 dana
Nova sajber vozila Komunalne milicije, sa specijalnom opremom nazvanom "Oko sokolovo", od danas će krstariti beogradskim ulicama i snimati sva nepravilno parkirana vozila po ulicama, trotoarima, žutim trakama... foto;blic Ona će automatski… »

Zašto se njima prašta, a građanima ne?! Dugovanja za struju u milijardama, objavljena lista najvećih dužnika u Srbiji

Pravda pre 8 dana
"Elektroprivreda Srbije" objavila je spisak od 20 najvećih dužnika po računu za struju u zemlji, a čiji ukupan dug prelazi 19 milijardi dinara. Kako se navodi u izveštaju na sajtu EPS-a, najveći dužnici su na dan 10. juna ove godine bili "Železara… »

Pet novih slučajeva zaraze virusom COVID 19 u Ivanjici

InfoLIGA pre 9 dana
Rezultati koji su za vikend stigli u ivanjički Dom zdravlja beleže pet novih slučajeva zaraze virusom korona pa je sada ukupan, zvaničan broj zaraženih Ivanjičana 66. Lakši oblik virusa COVID 19 nezvanično ima preko hiljadu Ivanjičana a redovi… »