Obradović (Dveri): Ustavni sud i dalje ćuti

Beta 27.07.2020

Predsednik Dveri Boško Obradović saopštio je danas da je prošlo sedam dana od kako je Ustavnom sudu Srbije predata inicijativa te stranke za pokretanje postupka za ocenu ustavnosti i zakonitosti izmena Zakona o izboru narodnih poslanika i Zakona o lokalnim izborima u sred izbornog procesa.

"Ustavni sud i dalje ćuti, nalazi se u samoizolaciji i ne meša se u svoj posao", naveo je Obradović u saopštenju.

On je dodao da se ustavni sud ne izjašnjava ni o drugim inicijativama i ustavnim žalbama koje su pored Dveri i Udružene opozicije Srbije samostalno predale i stranke Državotvornog pokreta Srbije, Dosta je bilo i Srpske radikalne stranke.

"Zašto ćute sudije Ustavnog suda Srbije? Ovo je poslednja prilika da počnu da sude po Ustavu i zakonu, a ne isključivo po nalozima vladajućeg režima, kao što je to slučaj u poslednjih nekoliko godina", naveo je Obradović.

On je ponovo naveo imena svih 13 sudija Ustavnog suda.

"Na njima je da - pre nego što u narednih sedam dana dođe do konstituisanja lažne Skupštine nastale na lažnim, nedemokratskim i protivustavnim izborima - donesu odluku da su dva pomenuta zakona neustavna i ponište kompletan izborni proces na svim nivoima. U suprotnom, znaćemo da se Ustavni sud Srbije samoukinuo i da više ne postoji", naveo je Obradović.

(Beta, 07.27.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »