Arhiva vesti 30.07.2020

Rekordan broj žrtava koronavirusa na KiM

B92 pre 11 dana
Priština -- U jučerašnjem izveštaju Nacionalnog instituta za javno zdravlje u Prištini zabeleženo je 196 smrtnih slučajeva, dok danas iznosi 212, 16 slučajeva više. To je rekordan broj smrtnih slučajeva od kovida 19 u jednom danu na Kosovu… »

Šveđani pozvani da rade od kuće do 2021. godine

Al Jazeera pre 11 dana
Za razliku od drugih evropskih zemalja, Švedska nije uvodila karantin svom stanovništvu. Švedska, koja je privukla pažnju blagom strategijom u borbi protiv korona virusa, pozvala je na rad od kuće barem do Nove godine pošto je u zemlji zabilježeno… »

Nemaju svi pravo na novi minimalac: Jedna grupa radnika neće dobiti državnu pomoć od 155 evra!

Kurir pre 11 dana
Nemaju svi zaposleni pravo na novu ekonomsku pomoć i novi minimalac od oko 18.200 dinara koliko će kompanije dobiti po zaposlenom. Vlada je definisala grupe radnika koji će za avgust i septembar, od države dobiti nešto više od 36.000 dinara, a jasno… »

U BiH najveći porast zaraženih u regionu: Evo kako stoje Hrvatska, Slovenija, s. Makedonija i Crna Gora!

Kurir pre 11 dana
Prema poslednjim raspoloživim podacima, najveći porast broja slučajeva COVID-19 zabeležen je u Bosni u Hercegovini, gde broj novozaraženih iznosi 363. U entitetu Federacija BiH testirana su još 994 uzorka, od kojih je 227 bilo pozitivno na novi… »

Najveći pad ekonomije SAD u istoriji

Radio 021 pre 11 dana
Američka ekonomija zabeležila je u drugom kvartalu ove godine pad od 32,9 odsto, što je najviše ikada, saopštio je u četvrtak vladin Biro za ekonomske analize. Prethodno je američki BDP pao je u prvom kvartalu ove godine za pet procenata, preneo je… »

Još dve smrti zbog korone zabeležene u Leskovcu: Preminule starije osobe

Telegraf pre 11 dana
Na kiseoničkoj terapiji je skoro polovina hospitalizovanih ljudi u kovid bolnici u Leskovcu. U leskovačkoj Kovid bolnici, u kojoj se trenutno leči 131 osoba, preminula su dva pacijenta. Jedna osoba, stara 71 godinu, bila je korisnik usluga Ustanove za… »

Mirović o situaciji u Vojvodini: Rano je davati optimistične izjave

B92 pre 12 dana
Situacija u Vojvodini je i dalje nestabilna, a juče je prvi put bilo manje od 300 pacijenata koji su smešteni u kovid-centru KCV. Informacije je saopštio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, naglašavajući da se to nikako ne može uzeti kao… »

Boris Milošević ide u Knin na obleležavanje "Oluje"

Telegraf pre 11 dana
Dok se u Hrvatskoj, u Kninu, godišnjica te akcije proslavlja, za Srbiju ona predstavlja težak zločin etničkog čišćenja i takođe se obeležava komemoracijom žrtvama. Funkcioner srpske stranke u Hrvatskoj ,SDS S, i novoizabrni potrepdsednik… »

Brnabić: U Nišu će se obrađivati oko 1.000 uzoraka dnevno

Nova pre 12 dana
Otvaranje Laboratorije za testiranje uzoraka na koronavirus "Vatreno oko" u Nišu omogućiće još veći obuhvat testiranja što će pomoći da iz ovog talasa epidemije koronavirusa izađemo mnogo otporniji i jači i da se bolje pripremimo za situaciju na… »

Obaveštenje o gotovom rezultatu PCR testa stiže na mejl ili SMS-om

Danas pre 12 dana
Kancelarija za elektronsku upravu saopštila je danas da je unapredila besplatno automatsko obaveštenje građana o završenom rezultatu PCR testa na koronu putem SMS poruke ili imejla koji ostave prilikom testiranja. Epidemiolog Predrag Kon izjavio je… »