Sutra u Beogradu 'Skupština slobodne Srbije'

Beta 09.08.2020

U Beogradu će se sutra, u ponedeljak, održati otvorena konferenciji za medije "Skupštine slobodne Srbije".

Kako je najavljeno, na konferenciji na platou ispred Filozofskog fakulteta govoriće članovi Organizacionog odbora "Skupštine slobodne Srbije": akademik Dušan Teodorović, pravnik Savo Manojlović i poljoprivrednik Dragan Kleut, član "Saveta za poljoprivredu Skupštine slobodne Srbije".

Oni će od 09.00 sati, kao članovi "Skupštine slobodne Srbije", obrazložiti da je najnoviji saziv Skupštine Srbije, koja sutra nastavlja zasedanje, "izabran u suprotnosti sa Ustavom i zakonima".

U saopštenju se objašnjava da "zbog dugoročnog i drastičnog kršenja svih pravnih procedura u kontinuitetu u poslednjih nekoliko godina, nijedni izbori se ne mogu smatrati legalnim dok se za njihovo održavanje ne obezbede minimalni fer uslovi", te "isto važi i za bilo kakvu skupštinu izabranu na takvim izborima".

Osim toga, piše u najavi, "većina građana nije glasala i nije podržala takav parlament" te će "Skupština slobodne Srbije biti glas onih 51,1 odsto koji nisu izašli na lažne izbore".

"Skupština slobodne Srbije" simbolično je formirana 14. jula na istom mestu, na platou kod Filozofskog fakulteta, kao "alternativno telo" s ciljem da okupi "sve građane koji žele da kreiraju bolju, demokratsku Srbiju".

Tu inicijativu su pokrenuli akademik Dušan Teodorović, profesori Biljana Stojković i Čedomir Čupić, politikolog Boban Stojanović i predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) Savo Manojlović. Bilo je najavljeno da će ta skupština imati preko 100 članova.

(Beta, 08.09.2020)

Beta »

Politika, najnovije vesti »