Štada povećala prodaju za 16 odsto tokom pandemije

Beta 26.08.2020

Nemačka Štada grupa, u okviru koje posluje vršački Hemofarm, saopštila je danas da je u prvoj polovini ove godine zabeležila povećanje prodaje od 16 odsto, na ukupno 1,47 milijarde evra, uz "organski rast prodaje" od devet odsto.

Kako je istaknuto, rast poslovanja ostvaren je pre svega zahvaljujući širokoj i raznovrsnoj paleti lekova i preparata, uprkos nepovoljnim uslovima tokom pandemija korona virusa, koja je uticala na smanjenje rasta i u farmaceutskoj industriji.

U drugom kvartalu ove godine došlo je do pada naročito u zemljama gde pacijenti direktno plaćaju troškove lečenja.

Pandemija je, saopštila je Štada, dovela do znatnog smanjenja broja ljudi koji su odlazili u apoteke, kod lekara i u bolnicu, kao i do promene trenda da se lekovi kupuju unapred.

Generalni direktor Štade Peter Goldšmit istakao je da su osnova uspeha njegove firme "snažna posvećenost i preduzetnički duh naših zaposlenih".

Naveo je da je u nedavnoj anketi za zaposlene, 90 odsto reklo da su "ponosni što rade za Štadu" i da su "uvereni da će kompanija izaći snažna iz krize izazvane korona virusom".

"S obzirom na negativne efekte pandemije koji traju, moramo da očuvamo visok nivo agilnosti i posvećenosti da bismo ostali na kursu rasta i u drugoj polovini 2020. godine", rekao je Goldšmit.

Nedavne kupovine, kao što je proizvodni portfolio kompanije "Takeda" u Rusiji, "Volmarka" s poslovanjem koje uključuje zdravstvene proizvode široke potrošnje u Srednjoj i Istočnoj Evropi, i brenda FERN-C na Filipinima, upotpunile su "organski rast prodaje" Štade od devet odsto, piše u saopštenju.

(Beta, 08.26.2020)

Povezane vesti »

Povezane vesti »

Ključne reči

Ekonomija, najnovije vesti »