Dačić: Pokazali smo da pitanje Kosova nije rešeno

Beta 04.09.2020

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da najavljeno potpisivanje ekonomskog sporazuma Beograda i Prištine u Beloj kući pokazuje da pitanje Kosova nije rešeno.

"Pokazali smo da pitanje Kosova nije rešeno. Ovo je prvi put da se pitanje statusa Kosova ostavlja za neke dalje razgovore", rekao je Dačić na televiziji Pink.

On je ponovio da je srpska delegacija u Vašingtonu, na pregovorima s Prištinom koji su počeli juče, otklonila iz sporazuma "politički deo koji je neprihvatljiv" za Srbiju, odredbu o međusobnom priznanju.

Dačić je rekao da sporazum neće biti ugrožen u slučaju pada Vlade Kosova zbog tog dokumenta jer treba očekivati da će ga podržati kosovski predsednik Hašim Tači čija je stranka trenutno u opoziciji.

Haradinaj, čija je stranka deo kosovske vlade, protivi se sporazumu u Beloj kući i zahteva da se izbaci tačka koja se odnosi na jezero Gazivode.

Dačić je povodom toga rekao da "Amerikanci smatraju da Srbija i Kosovo treba zajedno da koriste resurse, što do sada nije bio slučaj".

(Beta, 09.04.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »