Debitant Tadej Pogačar pobednik 107. Tur d'Fransa

Beta 20.09.2020

Slovenački biciklista Tadej Pogačar pobednik je 107. Trke kroz Francusku, nakon što je danas prošao kroz cilj u Parizu.

Pogačaru je bilo dovoljno da samo prođe kroz cilj, kako bi osvojio titulu, jer tradicionalno poslednja etapa ne utiče na konačan poredak.

Slovenac je u subotu posle 20. etape, u poslednjoj prilici, preuzeo žutu majicu od sunarodnika Primoža Rogliča i tako dan pre svog 22-og rođendana osvojio titulu, na svom debitantskom učešću.

Pogačar je postao najmlađi pobednik Tur d'Fransa posle Drugog svetskog rata. Mlađi od njega je bio jedino Anri Konre, pobednik trke iz 1904. godine.

Drugo mesto u generalnom plasmanu je zauzeo Slovenac Primož Roglič sa 59 sekundi zaostaka za Pogačarom, dok je treće osvojio Australijanac Riči Port sa tri minuta i 30 sekundi zaostatka.

Današnju, 21. etapu kroz Pariz osvojio je Irac Sem Benet, prešavši je za dva sata, 53 minuta i 32 sekunde. Iza njega su stigli Danac Meds Pedersen i Slovak Peter Sagan.

Pobednik je i sama Trka kroz Francusku, uspevši da se održi uprkos korona virusu. Posle tri nedelje, vozeći od Nice do Pariza, niti jedan učesnik nije bio pozitivan na COVID-19.

(Beta, 09.20.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »