Naslovne strane za nedelju, 20. septembar 2020. godine

Beta 20.09.2020

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja pišu o sporazumu iz Vašingtona, opasnosti od korona virusa, o nastavi na fakultetima, medicinskom nadzoru nad građanima Srbije koji se vraćaju iz epidemiološki rizičnih zemalja, formiranju nove Vlade Srbije, i o drugim temama.

ALO - "Gladnim ustima malo i 50 ministarstava" o zahtevima upućenim predsedniku Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandru Vučiću u vezi s formiranjem nove Vlade Srbije.

BLIC - List donosi istraživanje o zagađenosti "Kad ćemo isplivati iz đubreta". Doktorka Vesna Turkulov za taj list "Zabluda je da je virus manje opasan". O političkoj sceni u Srbiji list prenosi stav predsednika Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović "Bez novih lica u politici nema ni promena u Srbiji".

VEČERNJE NOVOSTI - Pod naslovom "Sporazum iz Vašingtona je lekcija Briselu", izjava francuskog geopolitikologa Žaka Rupnika. O nastavi na fakultetima "Vežbe na fakultetu, teorija onlajn". List piše o društvenim fenomenima "Sve više žena u Srbiji rađa treće dete".

INFORMER - List piše o meri Vladinog kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa za sprovođenje medicinskog nadzora nad građanima koji se vraćaju u Srbiju iz rizičnih zemalja "100.000 Srba zbog korone pod lekarskim nadzorom".

KURIR - Rektorka Beogradskog univerziteta Ivanka Popović o izvođenju nastave u vreme epidemije korona virusa "Od oktobra počinje nadzor onlajn nastave". O kupusijadi koja je održana u Mrčajevcima u vreme epidemije korona virusa "Leglo zaraze".

POLITIKA - List temu nedelje posvećuje istoriji "330 godina od velike seobe Srba". Intervju sa glumicom Mirjanom Karanović "S Aleksandrom Lifkom bih se sigurno družila". Izjava mitropolita Amfilohija "Vratiću Njegoša na vrh Lovćena".

SRPSKI TELEGRAF - List prenosi prognozu aktuelnog ministra odbrane Aleksandra Vulina o tome šta čeka Srbiju "Vulin napisao politički testament".

(Beta, 09.20.2020)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »