Naslovne strane za sredu, 30. septembar 2020. godine

Beta 30.09.2020

Beogradski dnevni listovi danas na naslovnim stranama pišu o procesu formiranja nove vlade, suđenjima za zločine OVK, o odlasku kompozitorke Isidore Žebeljan i o drugim temama.

ALO - List prenosi izjavu ministarke za evropske integracije Jadranke Joksimović "Srbija bez mene neće ući u EU!".

BLIC - "Svedoci zločina OVK sklonjeni na sigurno sa porodicama", o zaštiti svedoka u haškim procesima. "Zvezda protiv Ararata ipak igra u Nikoziji", o odluci da se meč Crvene Zvezde i Ararata u kvalifikacijama za Ligu Evrope premesti iz Jermenije, koja je u ratnom stanju, na Kipar.

VEČERNJE NOVOSTI - "Poslednja straža za pilote", o sahranama dvojice vojnih pilota koji su poginuli prilikom pada aviona. "Priština nastavlja da traži priznavanja", o diplomatskim potezima Prištine, nakon obavezivanja vašingtonskim sporazumom.

DANAS - "Telekomu od NBS 100 miliona evra na 'zajam'" o zaduživanju državnog operatera. "Odlazak lucidne Spartanke srpske muzike", o smrti kompozitorke i članice SANU Isidore Žebeljan.

INFORMER - "Lažu da smo nešto ukrali", list prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića prilikom obilaska gradilišta tržnog centra "Galerija Beograd" u naselju Beograd na vodi.

SRPSKI TELEGRAF - "Ostvarili smo san ponosan sam", izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića prilikom obilaska gradilišta u naselju Beograd na vodi.

KURIR - List piše o najavi roka za formiranje Vlade predsednika Srbije i Srpske napredne stranke: "Vučić: Srbija će dobiti mandatara za manje od sedam dana".

POLITIKA - "Vučić: Ime mandatara za manje od sedam dana", o formiranju nove vlade, više od tri meseca nakon izbora. "Kineska vakcina biće globalno javno dobro", intervju sa ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo.

(Beta, 09.30.2020)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »