Jovanović (DSS): Ne očekujem ništa dobro od nove vlade

Beta 28.10.2020

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je danas da ne očekuje "ništa dobro" od nove Vlade Srbije jer se, kako je rekao, radi o vladi "polovičnog personalnog diskontuiteta".

Jovanović je dodao da ipak treba poštovati demokratsko pravilo i sačekati 100 dana rada novog kabineta pre iznošenja konkretnih ocena, prenela je DSS.

Komentarišući ekspoze mandatarke Ane Brnabić, lider DSS je rekao da je ona kao prioritet vlade u vezi sa rešavanjem pitanja Kosova navela "očuvanje vitalnih interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", prvenstveno kroz formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO), ali i ocenio da je "upadljivo izbegla" da izgovori da je vitalni interes srpskog naroda očuvanje teritorijalnog integriteta "striktnim poštovanjem Ustava Srbije i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN".

Ocenio je da najava pokretanja "odlučne borbe protiv organizovanog kriminala i sveobuhvatnog rata protiv mafije" bez pominjanja borbe protiv korupcije ukazuje na "stvarnu nameru da se sistemska korupcija i dalje toleriše".

(Beta, 10.28.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »