DS traži 'nezavisnu istragu' nesreće u Krušiku

Beta 02.11.2020

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas nezavisnu istragu nesreće na poligonu fabrike "Krušik" kod Valjeva, u kojoj je jedan radnik te fabrike za proizvodnju oružja poginuo, a drugi teško povređen.

U saopštenju te stranke ocenjuje se da su Ministarstvo odbrane i drugi državni organi koji su ovlašćeni da kontrolišu stanje u toj fabrici, "izgubili poverenje zaposlenih namenske industrije i čitave javnosti".

"Ukoliko ti organi budu vodili istragu o današnjoj nesreći, ostaće sumnja u konačan nalaz ma kakav on bio. Štaviše, u međuvremenu je na čelo Ministarstva odbrane postavljen čovek čiji je otac učestvovao u preprodaji oružja proizvedenog u 'Krušiku', što može samo dodatno umanjiti poverenje u vladinu istragu tragedije", smatra DS.

DS je ukazala da je od posebne je važnosti da se sprovede "nezavisna i profesionalna istraga" te nesreće "u čiji ishod neće biti nikakve sumnje".

"Država i društvo to duguju porodici nastradalog inženjera, kojoj ovim putem Demokratska stranka upućuje iskreno saučešće, ali i svim zaposlenim u fabrici 'Krušik' i svim građanima Srbije", piše u saopštenju.

Ministarstvo odbrane je danas saopštilo da je radnik "Krušika" M.J. poginuo na poligonu Begove Vode u selu Zlatarić kod Valjeva, od eksplozije "tokom realizacije redovnih zadataka te namenske industrije na bojevoj glavi za protivoklopnu raketu".

U eksploziji je povređen radnik M.P. koji je odmah prevezen u Zdravstveni centar u Valjevu, gde je na lečenju.

(Beta, 11.02.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »