EU, Francuska i Nemačka osudile napad u Beču

Beta 02.11.2020

Evropska unija (EU) oštro je osudila napad u Beču koji je označen kao "užasan napad" i "kukavički čin", saopštio je večeras predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel (Charles Michel).

"Evropa oštro osuđuje taj kukavički čin koji ugrožava živote i naše ljudske vrednosti. Moje misli su sa žrtvama i ljudima u Beču posle užasnog napada. Mi smo uz Austriju", naveo je Mišel na Tviteru, a prenosi agencija Frans pres.

Reagovalo je i nemačko Ministarstvo spoljnih poslova koje je navelo da ne treba popustiti pred mržnjom koja želi podelu društva.

"Iako još nije utvrđen obim tog terorističkog čina, naše misli su uz ranjene i žrtve u ovim teškim trenucima", navelo je nemačko ministarstvo na Tviteru.

Predsednik Francuske Emanuel Makron (Emmanuel Macron) izjavio je da nema popuštanja i da je njegova zemlja uz austrijski narod.

"Mi, Francuzi, delimo šok i bol austrijskog naroda... Posle Francuske napadnuta je prijateljska zemlja. To je naša Evropa. Naši neprijatelji treba da znaju s kim imaju posla. Ne popuštamo ni pred čim", naveo je Makron na Tviteru na francuskom i nemačkom jeziku.

Pucnjava u kojoj su prema prvim saznanjima ubijene dve osobe i nekoliko ranjeno, dogodila se večeras pred stupanje na snagu karantina stanovništva zbog epidemije korona virusa.

(Beta, 11.02.2020)

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »