Premijerka Srbije osudila napad u Beču

Beta 03.11.2020

Premijerka Srbije Ana Brnabić osudila je danas terirostički napad u Beču u telegramu saučešća austrijskom kolegi Sebastijanu Kurcu (Sebastian Kurz), saopštila je Vlada Srbije.

"Duboko nas je potresla i šokirala vest o tragediji koja se sinoć dogodila u Beču. Teroristički zločin ostavio nas je sve bez reči i najoštrije ga osuđujemo", rekla je premijerka.

Prema njenim rečima, Srbija izražava "punu solidarnost i iskrenu posvećenost odbrani mira i prava na život od radikalnog ekstremizma i bezumlja".

"U ime Vlade i građana Srbije, izražavam najdublje saučešće porodicama nastradalih, uz nadu da će se povređeni što pre oporaviti", dodala je ona.

Izraze saučešća austrijskim vlastima i narodu uputili su tokom dana predsednik Srbije Aleksandar Vučić, šef diplomatije Nikola Selaković, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i predsednik parlamenta Ivica Dačić.

U terorističkom napadu koji se u ponedeljak uveče dogodio u centru Beča ubijeno je pet osoba, među kojima i napadač, a 22 osobe su ranjene.

(Beta, 11.03.2020)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »