Новаковић: Борба против фашизма никада не престаје

Бета 09.11.2020

 Председник Покрајинског одбора Демократске странке Небојша Новаковић изјавио је поводом 9. новембра, датума почетка погрома Јевреја у Немачкој 1938, да данас треба да се сетимо свих оних који су страдали да би свет био слободан.

"Њима у част свакога дана требамо да славимо различитост, показујемо солидарност и живимо стално водећи рачуна о другима", навео је Новаковић у саопштењу.

Према његовим речима, у данима када Србија тоне на листи демократија у свету, када су људска права озбиљно угрожена и режим Александра Вучића покушава да угуши сваку слободну мисао, важније је него икада сетити се "какву Србију желимо и за какву се Србију боримо".

Новаковић је оценио да су данас, нажалост, готово недодирљиви управо они који шире идеје суштински утемељене на фашизму јер уживају заштиту, а врло често и директну подршку, оних који су на власти.

"То не сме да нас обесхрабри. Наша је дужност да одбранимо људска права свих наших суграђана и то је мисија од које никада нећемо одустати јер борба против фашизма никада не престаје", поручио је Новаковић.

Погром Јевреја широм Немачке почео је на данашњи дан 1938. године насиљем на немачким улицама, а у наредних неколико година у логорима широм Европе животе је изгубило шест милиона мушкараца, жена и деце.

(Бета, 11.09.2020)

Прочитајте још

Кључне речи

Војводина, најновије вести »